Politika

Daugavpils mērs aizliedzis uzdot jautājumus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turpmāk deputāti varēs uzdot jautājumus, uz ko iespējams atbildēt īsi un precīzi, vēršoties pie ziņotāja vai sēdē ieaicinātajiem speciālistiem.

RĪGA, 30. decembris — Sputnik. Vakar Daugavpils domes sēdē tika nolemts apstiprināt mēra Riharda Eigima ierosinājumu mainīt pašvaldības nolikumu, kas skar deputātu iespējas uzdot jautājumus pilsētas priekšniekam, raksta "Naša gazeta".

Lēmuma projektā norādīts, ka turpmāk deputāti varēs ar jautājumiem vērsties pie ziņotāja vai sēdē klātesošajiem speciālistiem. Jautājuma laiks arī tiks ierobežots – ne vairāk kā 10 minūtes. Jautājumi jāuzdod pēc būtības, turklāt tādi, uz ko iespējams atbildēt īsi un precīzi, pretējā gadījumā, mērs varēs to noraidīt, ja viņam radīsies iespaids, ka jautājums neatbilst būtībai.

Bijušais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš paziņoja, ka ar šādu lēmumu pašreizējā pilsētas vara demonstrē savas bailes no opozīcijas.

"Šodien Eigima/Lāčplēša koalīcija pasniedz sev jaungada dāvanu. Turpmāk deputāti nevarēs uzdot šiem kungiem jautājumus par iepirkumiem, viesnīcām, Eiropas finansējumu, siltumapgādes shēmām u.c.. Šodien viņi parādīja mums savas bailes. Bet šis viss mūs neapturēs — mēs turpināsim atmaskot šo midzeni," – viņš pavēstīja savā lapā Facebook.

Koalīcijas pārstāvji jau vairākkārt pārmetuši opozīcijai pārlieku garas debates un lielu skaitu jautājumu ar pašreklāmas mērķi, taču minētie grozījumi ierobežos absolūti visus politiķus.

Latgales partijas deputāti ar Jāni Lāčplēsi priekšgalā atbalstīja lēmuma projektu, kas tika apstiprināts balsojuma gaitā.

Atgādināsim, ka decembra sākumā Rihards Eigims lūdza tiesībsargājošās iestādes novērtēt vicemēra Valērija Kononova un sava priekšgājēja Andreja Elksniņa rīcību – viņi nolēma pārbaudīt, kāpēc tramvaja biļetes cena pieaugusi no 43 līdz 50 eirocentiem.

Ziņu lente
0