Publicists: Aizsardzības ministrija Latvijas iedzīvotājus uzskata par lielgabalu gaļu

© Sputnik / Sergey MelkonovПожилая жительница Риги с крупнокалиберным пулемётом
Пожилая жительница Риги с крупнокалиберным пулемётом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kara gadījumā katra Latvijas pilsoņa pienākums būs izpildīt mobilizācijas prasības, pie tam katram būs tiesības nodarboties ar sabotāžu un kaitniecību.

RĪGA, 30. decembris — Sputnik. Grozījumi nacionālās drošības likumā atgādina pavēli lielgabalu gaļai mobilizēties vajadzības brīdī, lai pasargātu valsti, bet vara paspētu sakravāt čemodānus un aizvākties uz drošākām vietām, uzskata publicists Viktors Avotiņš, kura rakstu Neatkarīgajā pārpublicējis Press.lv.

Scimitar - Sputnik Latvija
Latvijā iecerēts organizēt bruņutransportieru lādiņu ražošanu

Decembra vidū Latvijas Aizsardzības ministrija apstiprināja Nacionālās drošības likuma grozījumus. Tie paredz, kādas darbības jāveic Latvijas pilsoņiem kara vai bruņota iebrukuma gadījumā.

Katra Latvijas pilsoņa pienākums ir visiem pieejamiem līdzekļiem sniegt atbalstu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, valsts pārvaldes iestādēm, NATO un ES bruņotajiem spēkiem un to apakšvienībām. Tāpat katra Latvijas iedzīvotāja pienākums ir pildīt atbildīgo iestāžu mobilizācijas prasības un uzdevumus, piedalīties pilsoniskajā pretestības kustībā.

Publicists Viktors Avotiņš uzskata, ka šie grozījumi ir ciniski.

"Vai nav ciniski prasīt no pilsoņiem pretošanos un atbalstu savas valsts bruņotajiem spēkiem, bet pašiem (varai) diendienā vājināt šīs pretošanās un atbalsta potenciālu?" – vaicā raksta autors.

Avotiņš atgādināja, ka 27 gadu laikā Latvijas vara nav izveidojusi nekādus apstākļus, lai iedzīvotāji vēlētos palikt dzimtenē – mācīties, veidot ģimenes un strādāt Latvijā. Par to liecina migrācijas līmenis un demogrāfijas rādītāji.

Mednieki - Sputnik Latvija
Aizsardzības ministrija sauc medniekus valsts aizsardzībā

Publicists uzskata, ka pieņemtie grozījumi paredzēti ne pilsoņiem, bet gan lielgabalu gaļai.

"Ja tie būtu domāti pilsoņiem, tad mēs, mūsu armija, arī vara varētu droši teikt, ka mums ir pietiekami stipra civilā, tā sauktā aizmugures armija. Tās gatavība briesmām ir viens no galvenajiem, ja ne pats galvenais veiksmes un uzvaras faktors," – savā rakstā uzsvēra publicists.

"Pagaidām man šie AM rosinātie grozījumi Nacionālās drošības likumā šķiet vien tāda kā pavēle lielgabalu gaļai noteiks brīdī mobilizēties, lai it kā valsts esības vārdā nostātos priekšā augšām, priekšā varai, lai tā paspēj sakravāt koferīšus un aiztīties uz drošākām vietām," – paziņoja Avotiņš.

Ziņu lente
0