Jaunais gads Rīgā: salūts, Salatēta pasts un bezmaksas transports

© Sputnik / Sergey MelkonovMeistaru iela Vecrīgā
Meistaru iela Vecrīgā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaungada pasākumu programma, informācija par sabiedrisko transportu un autostāvvietām, gadatirgi, Salatēta pasts – Sputnik Latvija apskatā.

RĪGA, 29. decembris — Sputnik. Rīdziniekus un galvaspilsētas viesus Jaungada naktī gaida plaša svētku programma: koncerts 11. novembra krastmalā, salūts, amatnieku gadatirgi un izstādes.

Sabiedriskais transports un gandrīz visas pašvaldības autostāvvietas sniegs pakalpojumus bez maksas. Viesus gaida arī sabiedriskā slidotava un "Ziemassvētku egļu ceļš".

Pasākumu programma

Visus, kuri nevēlas sēdēt mājās Jaungada naktī, Rīgas dome aicina apmeklēt 11. novembra krastmalu, vēsta portāls riga.lv.

Aizejošā gada pēdējā dienā jau pl. 21:00 tur atvērsies Jaungada tirdziņš, bet 22:00 sāksies koncerts "100 dziesmas līdz simtgadei", kas veltīts Latvijas jubilejai. Uzstāsies Aija Vītoliņa, Aija Andrejeva, Normunds Rutulis, Daumants Kalniņš, Ivo Grīsniņš-Grīslis un grupa "MC orķestris".

Izklaides parks Santa Klausa ciemats - Sputnik Latvija
Latvijā ražotās lampas izgaismo Santa Klausa rezidenci

Kad pulkstenis sitīs pusnakti, sāksies svētku salūts, ko pavadīs operdziedātāja Sonora Vaice, vijolnieks Raimonds Ozols, grupa "Latvian Voices", bungu un stabuļu ansamblis "Auļi", dīdžejs Montss, hiphopa meistars Reiks un Kristaps Krievkalns.

Pēc salūta svētkus turpinās grupa "Buks" un dīdžejs Roberts Lejasmeijers.

Jaungada naktī ilgāk strādās sabiedriskā slidotava pie Kongresu nama: tā sāks darbu pl. 9:00 31. decembrī un strādās līdz 1. janvāra pl. 22:00. Ieeja slidotavā — bez maksas, atvērts arī slidu nomas punkts.

Interesenti varēs turpināt pazīšanos ar festivāla "Ziemassvētku egļu ceļš" neparastajiem objektiem.

Transports un autostāvvietas

Uzņēmums "Rīgas satiksme" informē, ka 31. decembrī un 1. janvārī sabiedriskais transports strādās bez maksas.

Pilsētas transports, ieskaitot maršruta taksometrus, kursēs saskaņā ar brīvdienu grafiku.

Jaungada naktī paredzēti arī papildu nakts reisi.

Automašīnu īpašniekus gaida dāvana no "Rīgas satiksmes": 31. decembrī un 1. janvārī visas maksas autostāvvietas, ko apkalpo šis uzņēmums, būs pieejamas bez maksas.

Izņēmums — autostāvvieta Kr. Valdemāra ielā 5a, kas strādās saskaņā ar trafiku.

Salatēta pasts Vecrīgā

Līdz 31. decembrim Doma laukumā strādās Latvijas pasta filiāle — Salatēta pasts.

Šeit var uzrakstīt Salatētim uz Veļikij Ustjugu, Santa Klausam uz Somiju un Ziemassvētku vecītim uz Rūķupi.

Apmeklētāji var nosūtīt apsveikumus un vēstules draugiem ar speciālām Jaungada markām! Sūtījumi tiks apzīmogoti ar speciālu zīmogu, kas rādīs: apsveikums sūtīts tieši no Vecrīgas!

Labdarība

Ziemas svētki — īstais laiks darīt labus darbus. Ja kāds apģērba gabals pēkšņi kļuvis par mazu vai lielu, to var ziedot labdarībai.

Somijas Ziemassvētku vecītis Joulupukki - Sputnik Latvija
Helsingin Sanomat: kas lasa vēstules Somijas Ziemassvētku vecītim

Apģērbu, apavus, rotaļlietas, produktus, kosmētiku un sporta inventāru pieņem labdarības organizācijas, lai pēc tam izdalītu mazturīgajiem un bezpajumtniekiem.

Protams, nevajag atdot to, kas vairs lietošanai neder. Lietām jābūt nebojātām, kosmētikai un pārtikas produktiem — ar derīgu lietošanas termiņu.

Rīgā ir liels skaits labdarības organizāciju, kas pieņem palīdzību. Detalizēts saraksts publicēts vietnē Riga.lv.

Vēlam jaukus svētkus!

Ziņu lente
0