Portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana par elektronisko mācību grāmatu izdošanu

CC0 / pxhere / Grāmatu lasīšana
Grāmatu lasīšana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mājas lapā Manabalss.lv uzsākta parakstu vākšana par skolēnu nodrošināšanu ar elektroniskajām mācību grāmatām.

RĪGA, 27. decembris — Sputnik. Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv izveidota petīcija par skolas mācību grāmatu izdošanu elektroniskajā veidā.

Petīcijas mērķis ir panākt, lai visas mācību grāmatas, kuras apstiprinājusi Izglītības un zinātnes ministrija, būtu pieejamas ne tikai papīra, bet arī elektroniskajā veidā.

Akcija krievu skolu atbalstam Rīgā - Sputnik Latvija
LAŠOR piedāvā garantēt apmācību krievu valodā ar speciālu likumu

Pēc iniciatīvas autores Baibas Andersones domām, vecākiem obligāti ir jābūt izvēlei, lejupielādēt mācību grāmatas elektroniskajā veidā vai izmantot variantu, kuru piedāvā valsts, lai saņemtu bezmaksas papīra grāmatas.

Uz elektronisko grāmatu ieviešanas nepieciešamību norāda tas, ka vecāki pastāvīgi sūdzas uz skolas somu smagumu, kura dēļ tiek bojāta skolēnu stāja.

Turklāt Andersone atgādina, ka valsts ik gadu tērē lielu daudzumu līdzekļu skolu bibliotēku mācību grāmatu atjaunošanai papīra formātā.

"Mēs šobrīd cenšamies audzināt modernus un atbildīgus pilsoņus, taču grāmatu jomā atrodamies pagājušā gadsimta vidū — cērtam kokus, drukājam grāmatas, nolietotas izmetam tās atkritumos pēc 5 gadiem," uzsver petīcijas autore.

Andersone atzīmē, ka bērni apgūst mūsdienu tehnoloģijas, taču nevar izmantot elektroniskās grāmatas, jo reti kad mācību grāmata pieejama šādā fomātā.    

Ziņu lente
0