Latvieši nekautrējas iegādāties nekustamos īpašumus "okupētajā" Krimā

© Sputnik / Василий Батанов / Pāriet pie mediju bankasKrima
Krima - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārzemnieki rīkojas pilnā saskaņā ar Krievijas likumdošanu, atzīmēja Krievijas reģionā.

RĪGA, 27. decembris — Sputnik. Latvijas iedzīvotāji un citi ārzemnieki slēdz nekustamā īpašuma darījumus Krimā, paziņoja Krimas Valsts reģistrācijas un kadastra komitejas vadītājs Aleksandrs Spiridonovs.

Pēc viņa sacītā, kad runa ir par ienākumiem, jurisdikcijai parādās otršķirīgs raksturs: to vidū, kuri reģistrē Krimā īpašumtiesību darījumus, ir fiziskas un juridiskas personas — ārvalstu rezidenti.

Площадь Независимости в Киеве - Sputnik Latvija
Rinkēvičs: Krievija ignorē Ukrainas suverenitāti un tai jāuzņemas atbildība par to

"Ukrainas okupēto teritoriju likuma režīms tiek ievērots samērā nosacīti vai arī vispār netiek ievērots. Tie ir Ukrainas, Latvijas, Izraēlas, Vācijas un citu valstu pilsoņi," citē Spiridonova vārdus RIA Nedvižimost.

Kā atzīmēja ierēdnis, runa ir par zemes gabaliem, ēkām un atsevišķām telpām.

"Tendence saglabājas, kad ārvalstu rezidentiem — gan fiziskajām, gan juridiskajām personām — nepieciešams iegādāties likvīdu nekustamo īpašumu vai, tieši otrādi, pārdot, piemēram degvielas uzpildes staciju kompleksu, farmaceitisko aptieku tīklu, tirdzniecības tīklu," pateica Spiridonovs.

Krima atkal kļuva par Krievijas reģionu 2014. gadā. Marta plebiscītā 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteicās par iekļaušanu Krievijas Federācijas sastāvā. Referendums Krimā un Sevastopolē tika organizēts pēc valsts apsvēruma Ukrainā 2014. gada februārī. Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, atbilstoši starptautiskajiem likumiem un ANO Nolikumam, nobalsoja par atkal apvienošanos ar Krieviju. Kremlī vairākkārt uzsvēra, ka Krimas jautājums ir "slēgts neatgriezeniski".

Образец банкноты номиналом 200 рублей на презентации новых банкнот Банка России номиналом 200 и 2000 рублей в Москве - Sputnik Latvija
Latvija aicina aizliegt Eiropas Savienībā banknotes "ar Krimu"

Tomēr Ukraina uzskata Krimu par savu īslaicīgi okupēto teritoriju. Saskaņā ar oficiālo pozīciju, Latvija pilnībā atbalsta Ukrainas suverenitāti un tās teritorijas robežas, "secīgi īstenojot neatzīšanas politiku nelikumīgai Krimas aneksijai".

Tā, piemēram, pagājušajā nedēļā Latvija uzstājās kā līdzautore un atbalstīja ANO Ukrainas rezolūciju par cilvēktiesību pārkāpumiem Kriemā. Iepriekš decembrī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs EDSO valstu ĀM vadītāju sesijā aicināja pastiprināt spiedienu uz Krieviju sakarā ar situāciju Krimā. Latvijas ĀM izplatīja aicinājumu valsts iedzīvotājiem atturēties no braucieniem uz Krimas pussalu.    

Ziņu lente
0