Piedzēries kravas mašīnas vadītājs uzsāka diskusiju ar policistiem Rīgā

© Sputnik / Valsts PolicijaPolicija
Policija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krasas mašīnas vadītājam, kurš atradās gandrīz nāvējoša reibuma stāvoklī, nelika mieru jautājums, kā Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki izskaitļoja, ka viņš ir piedzēries.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki apturēja Viestura prospektā Baltkrievijas kravas mašīnu, kuras vadītājs atradās stiprā alkohola reibumā. Uz notikuma vietu ieradušies Valsts policijas darbinieki veica pārbaudi, alkohola līmenis vadītāja asinīs sastādīja 3,41 promili.

Incidents notika 20. decembrī, aizturēšanas video Rīgas Pašvaldības policija publicēja savā Facebook profilā.

Ar skaņas un gaismas signālu palīdzību policija deva Iveco smagās kravas mašīnas vadītājam norādījumu apstāties ceļmalā, ko viņš izdarīja. Pie kravas mašīnas piegājušais policists painteresējās durvis atvērušajam vadītājam: "Kā ir ar pašsajūtu?" Uz ko tas atbildēja: "Labi!" Pēc kā policijas darbinieks palūdza vīrieti izkāpt no mašīnas un uzdeva viņam jautājumu, vai viņš ir lietojis alkoholiskos dzērienus, atbildot uz ko, viņš lepni paziņoja: "Jā!"

"Un alkohola reibumā sēžaties pie stūres?" turpināja policists. Uz ko vadītājs apstiprinoši nomāja ar galvu. "Kaut kā dīvaini…" pateica policists un uzaicināja kravas mašīnas vadītāju doties uz policistu mašīnu.

Autobuss iebrauca pazemes pārejā Maskavas rietumos: ir bojāgājušie - Sputnik Latvija
Autobuss iebrauca pazemes pārejā Maskavas rietumos: ir bojāgājušie

Policijas video tāpat ir dzirdams, ka vadītājs jautā policistiem: "A kā jūs mani noteicāt?" Atbildē viņam paskaidroja: "Vērīga acs!" Šī paskaidrojuma vadītājam likās par maz, un viņš pārjautāja: "Tad kā jūs mani noteicāt?" UZ ko policists deva izvērstāku atbildi: "Tautas vērīgā acs!"

Visa saruna starp vadītāju un policijas pārstāvjiem notika krievu valodā.

Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas pārstāvji, kuri noteica, ka alkohola līmenis vadītāja asinīs sastāda 3,41 promili.

Saskaņā ar medicīnisko pētījumu datiem, etanola koncentrācijas gadījumā cilvēka asinīs no 3 līdz 3,9 promilēm tiek novēroti stipri centrālās nervu sistēmas funkciju traucējumi, tik stiprs reibuma stāvoklis var novest pie samaņas zuduma vai pat nāves. Pēc mediķu datiem, cilvēkam nāvējošo devu sastāda vidēji 5 promiles, kaut gan šis skaitlis ir ļoti individuāls: kādam tas var sastādīt 3 promiles, kādam 8.     

Ziņu lente
0