Mutko aizgāja, taču solīja atgriezties

© Sputnik / Alexander Vilf / Pāriet pie mediju bankasKrievijas vicepremjers Vitālijs Mutko
Krievijas vicepremjers Vitālijs Mutko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Krievijas sporta ministrs plāno atkal nostāties Nacionālās futbola savienības vadībā pirms 2018. gada pasaules čempionāta, raksta mediji.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Krievijas vicepremjers Vitālijs Mutko uz laiku atstās Krievijas Futbola savienības (KFS) prezidenta amatu, vēsta aģentūra "R-Sport". Par Krievijas futbola vadītā vietas izpildītāju norīkots KFS ģenerālais direktors Aleksandrs Alajevs.

Par Mutko aiziešanu sāka runāt jau pirms četrām dienām, un šī informācija tomēr apstiprinājās. Tiesa, viņš neaizies uz visiem laikiem, bet tikai apturēs savu darbu KFS vadītāja amatā līdz pusgadu ilgā termiņā.

Vitālijs Mutko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
FIFA Ētikas komiteja uzsākusi izmeklēšanu Vitālija Mutko lietā

Viens no šāda lēmuma iemesliem varētu būt saistīts ar to, ka Starptautiskā futbola federācija (FIFA) dēļ pieaugošās dopinga skandāla tēmas Krievijas sportā atsakās strādāt ar Mutko. Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) jau nosūtīja sarakstu FIFA, kurā ir 35 Krievijas futbolistu uzvārdi, kuru proves likušās aizdomīgas. Apmēram tā iepriekš sākās Krievijas sportistu diskreditēšanas darbības arī caur citām starptautiskām federācijām.

Īsāk sakot, zvaniņš iezvanījās. Un uz Mutko mūža aizlieguma apmeklēt Olimpiskās spēles, par kuru paziņoja Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), loģiski ir tas, ka Krievijai ir jānodrošina sevi no līdzīgiem pārmetumiem. It sevišķi pirms Pasaules čempionāta futbolā 2018, kuram pirmo reizi savā vēsturē jānotiek Krievijā.

Taču, Mutko savu īslaicīgo aiziešanu ēnā skaidro ar tiesāšanās uzsākšanu ar SOK. "Misters No criminality" jau paziņoja par nolūku apstrīdēt Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) savu mūža atstādināšanu no visām SOK rīkotajām sacensībām.

Mediji cerēja sagaidīt Mutko vietā KFS PČ 2018 organizatoru komitejas ģenerāldirektoru Alekseju Sorokinu. Taču izvēlēts tika Aleksandrs Alajevs. Iespējams, Mutko cer šī pusgada laikā atjaunot sava vārda godu tiesas strīdā ar SOK un atgriezties pie KFS vadītāja pienākumu izpildīšanas tieši pirms PČ 2018 sākuma. Tomēr Mutko atzīst, ka pat īslaicīgai darbības apturēšanai KFS nevajadzētu traucēt viņam turpināt vadīt gatavošanās darbus PČ 2018.    

Ziņu lente
0