Ceļu policijas korupciju apkaros ar videokameru palīdzību

© Foto : Valsts policijaPolicija
Policija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policija iegādājās 206 videokameras par vairāk nekā simts tūkstošiem eiro, lai apkarotu ceļu policijas korupciju.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Valsts policija iegādājās 206 videokameras, lai mazinātu ceļu policijas korupciju, raksta rus.db.lv.

Ar videokameru palīdzību, kuras tiks piestiprinātas pie policistu apģērba, tiks fiksētas policistu sarunas ar autovadītājiem.

Iekārtu vērtība sastādīja 111 440 eiro. Kameras sniedza uzņēmums Saint-Tech.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis iepriekš pateica aģentūrai LETA, ka reāla kameru izmantošana sāksies februārī, jo no sākuma darbiniekus ir jāiemāca. Kameras ir sadalītas starp visiem valsts reģioniem.

Korupcija uz ceļiem samazinās

Saskaņā ar Valsts policijas datiem, vadītāji sākuši retāk piedāvāt policistiem kukuļus, mazāk kļuvušas arī piedāvātās summas. No 2017. gada janvāra līdz jūnijam izdevās atklāt 59 ceļu policijas uzpirkšanas mēģinājumu gadījumus, no tiem 18 gadījumos kukuļus piedāvāja ārzemnieki.

Policija - Sputnik Latvija
Piedzēries kravas mašīnas vadītājs uzsāka diskusiju ar policistiem Rīgā

Summas, kuras tika piedāvātas policistiem šogad, svārstījās starp 10 un 500 eiro. Pērn maksimālais piedāvātais kukulis sastādīja 2000 eiro.

Saskaņā ar SKDS datiem, Latvijas iedzīvotāji kļuvuši neiecietīgāki pret korupciju uz ceļiem. 2017. gada martā uz jautājumu par "atpirkšanās kukuļa" došanas ceļu policistam morālo pieejamību 56% respondentu atbildēja negatīvi, savukārt 2010. gadā šādu atbildi sniedza vien 34% aptaujas dalībnieku.    

Ziņu lente
0