Latvijas labākā sportiste zaudēja abos paraugmačos Taizemē

© Roslan RAHMAN / AFPТеннисистка Елена Остапенко на итоговом турнире года в Сингапуре
Теннисистка Елена Остапенко на итоговом турнире года в Сингапуре - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Taizemes Huahinē noslēdzies paraugturnīrs World Tennis Thailand Championship, kurā piedalījās arī aizejošā gada labākā Latvijas sportiste Jeļena Ostapenko.

RĪGA, 25. decembris – Sputnik. Turnīrā spēlēja četras tenisistes: pasaules reitinga 2017 līdere rumāniete Simona Halepa, britiete Johanna Konta (9. vieta WTA reitingā), pasaules ceturtā raķete čehiete Karolīna Pļiškova un Jeļena Ostapenko (WTA,7).

Теннисистка Елена Остапенко на церемонии награждения и жеребьевке итогового турнира WTA в Сингапуре - Sputnik Latvija
Latvijas pasts izdevis pastmarku par godu Ostapenko

Pusfinālā Ostapenko bija paredzēts tikties ar Pļiškovu. Čehijas labākajai tenisistei nebija problēmu šajā divcīņā, un viņa tika galā ar latvieti 62 minūtēs, atdodot vien piecus geimus – 6:1, 6:4. Tikai otrajā setā parādījās cīņa, kur Jeļena vadīja pat ar 3:0, taču pēc tam pretiniece pārtvēra iniciatīvu un noveda maču līdz uzvarai.

Svētdien, 24. decembrī, notika fināls un mačs par trešo vietu. Mačā spēlēja Ostapenko un Konta, kura iepriekš zaudēja Halepai (3:6, 3:6). Un kārtējo reizi rīdziniecei neizdevās paņemt vairāk par pieciem geimiem – 3:6, 2:6.

Par Taizemes turnīra uzvarētāju kļuva Halepa, kura apstiprināja pirmās raķetes statusu ar uzvaru finālā pār Pļiškovu ar rezultātu – 6:2, 6:3.

Tagad Ostapenko dosies uz Ķīnas Šenčžeņu, kur pēdējā Vecgada dienā startēs pirmais WTA sērijas turnīrs jaunajā sezonā. Turklāt, tajā piedalīsies arī Halepa. Pēc Ķīnas 20 gadus vecā latviešu tenisiste izlidos uz Austrāliju, kur no sākuma aklimatizēsies Sidnejā (Premier sērija), kur sāksies 2018. gada sezonas pirmais Grans Slam – Australian Open.

Ziņu lente
0