Latvijā ievērojami palielinājies ārzemju investīciju apjoms

CC BY 2.0 / Images Money / Euro"Выращивание банкнот"
Выращивание банкнот - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2017. gada deviņos mēnešos Latvija saņēmusi piecreiz vairāk ārzemju investīciju, nekā tajā pašā periodā 2016. gadā.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Ārvalstu investoru padome Latvijā (ĀIPL) publicējusi datus ar ārzemju investīciju daudzumu, raksta rus.db.lv. Saskaņā ar ĀIPL datiem, šī gada deviņos mēnešos valsts piesaistīja 710 miljonu eiro investīcijās. Tas ir gandrīz piecreiz vairāk, nekā analoģiskā periodā pērn. 

ĀIPL plāno 10. janvārī sniegt ikgadējo "Ārvalstu investīciju indeksu", kurš tiek sastādīts sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolas profesoru Arni Sauku. Tāpat prezentācijas ietvaros notiks ekspertu diskusija, kuras laikā dalībnieki apspriedīs ārzemju investoru vērtējumu par Latvijas konkurētspējas un investīciju klimata uzlabošanas pasākumus.

Aivars Lembergs - Sputnik Latvija
Lembergs: iedomātie draudi no Krievijas puses atbaida potenciālos investorus

Diskusijā piedalīsies ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, Eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle un Latvijas Bankas monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste. Indekss tiek sastādīts, pamatojoties uz dažādu Latvijas biznesa vides aspektu ārzemju investoru vērtējuma: darbaspēka pieejamība un kvalitāte, izglītības un zinātnes sistēma, veselības aprūpe un sociālās garantijas, uzņēmējdarbības regulēšana, iekšējais pieprasījums, attieksme pret ārzemju investoriem, infrastruktūras esamība, demogrāfiskie jautājumi, darba ražīgums, dzīves līmenis.

Saskaņā ar pērnā gada ĀIPL pētījumu, galvenās problēmas, ar kurām nākas saskarties ārzemju investoriem Latvijā, ir nodokļu politika un nodokļu administrēšana, kā arī darba spēka pieejamība.

Kā iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, Krievijas biznesmeņi kopš gada sākuma izveidojuši Latvijā 314 jaunas kompānijas, kas sastāda 23% no visām kompānijām ar ārvalstu kapitālu.

Ziņu lente
0