Tiesa daļēji atcēlusi Trampa aizliegumu bēgļu iebraukšanai

© Pixabay/ Daniel_B_photosМолоток судьи
Молоток судьи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trampa oktobra rīkojumu, kurš aizliedz iebraukšanu Savienotājās Valstīs vairāku valstu bēgļiem, kur, pēc Baltā nama domām, pastāv problēmas ar drošību, prasītāji pieprasīja atzīt par nelikumīgu.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Amerikas tiesa sestdien daļēji atcēla ASV prezidenta Donalda Trampa rīkojumu, kurš aizliedz valstī iebraukt bēgļiem, lielākoties no musulmaņu valstīm, vēsta RIA Novosti

"Pamatojoties uz veikto analīzi, tiesa apstiprinājusi prasītāju prasības," — teikts Sietlas tiesneša Džeimsa Robarta spriedumā, kurš publicēts tiesu datu bāzē. Tur tiek uzsvērts, ka "par izņēmumu atzīti bēgļi, kuri nevar apstiprināt pietiekamu radniecību vai sakarus ar personām un struktūrām, kuras jau atrodas ASV".

Протесты в США против закона о мигрантах - Sputnik Latvija
Amerikāņi protestē pret liegumu migrantiem iebraukt valstī

Par prasītājiem šajā procesā kļuva Amerikas Pilsoņu brīvību savienība un Ebreju ģimeņu dienests. Viņi pieprasīja tiesai atzīt par nelikumīgu Trampa oktobra rīkojumu, kurš aizliedz iebraukšanu Savienotājās Valstīs vairāku valstu bēgļiem, kur, pēc Baltā nama domām, pastāv problēmas ar drošību.

Pirmā no šīm organizācijām pārstāvēja Vašingtonas štatā dzīvojošā Somālijas pilsoņa intereses, kurš cenšas pārvest uz ASV savu ģimeni. Otra nostājās divu irākiešu pusē, kuri iepriekš strādāja ASV armijā kā tulkotāji, kā arī sievieti-transpersonu no Ēģiptes.

Ziņu lente
0