Vaira Vīķe-Freiberga aicināja cīnīties ar nabadzību Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga salīdzināja "Vienotību" ar vidējo klasi un ieteica Latvijai divreiz samazināt nabadzīgo cilvēku skaitu valstī.

RĪGA, 20. decembris — Sputnik. Latvijai ir jāizstrādā plāns nākamajiem 10 gadiem, par kura mērķi kļūstu par pusi samazināt mazturīgo skaitu valstī, sacīja bijusī prezidente Vaira Vīķe-Freiberga LTV raidījumā Viens pret vienu.

Latvijā nabadzības vai sociālās atsvešinātības riskam pakļauti 550 tūkstoši cilvēku jeb 28,5% iedzīvotāju.

Pēc eksprezidentes domām, vajadzētu sastādīt desmitgadīgo plānu un samazināt trūcīgāko skaitu uz pusi jeb par 275 tūkstošiem cilvēku.

Eiro - Sputnik Latvija
Tirgotāju asociācija: tikai Latvijā iekasē nodokļus no nabagiem

"Tas būtu varens mērķis," — uzskata Vīķe-Freiberga.

Runājot par politisko situāciju Latvijā, eksprezidente atzina, ka Latvijā ir stabili gan labējie, gan kreisie spēki, bet trūkst spēcīga centriska un liberāla politiskā spēka. Šaj kategorijai pieder "Vienotība", kas pārdzīvo grūtās dienās.

"Pats viducītis. (..) Tas mums ir vājums," — teica Vīķe-Freiberga.

Pēc viņas teiktā, līdzīga situācija izveidojusies arī sabiedrībā: vidusšķira kļūst arvien lielāka un plašāka, un arvien vairāk izplatās. Taču mazturīgo iedzīvotāju slānis Latvijā "paliek par daudz liels", uzskata eksprezidente.

Pirms Latvijas simtgades viņa novēlēja, lai latviešu tauta tic tam, ka ir pelnījusi savu valsti un par to ir vērts cīnīties. Taču valsts var pastāvēt tikai tad, kad par to rūpējas, piebilda Vīķe-Freiberga.    

Ziņu lente
0