Latvijas maiznīca pārceļas uz Igauniju konflikta ar ierēdņiem dēļ

© pixabayMaize. Foto no arhīva
Maize. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atsevišķas valsts institūcijas apgrūtina maiznīcas Liepkalni darbu, tāpēc daļa uzņēmuma ražošanas tiks pārcelta no Latvijas uz Igauniju.

RĪGA, 20. decembris — Sputnik. Maizes un konditorejas ražošanas uzņēmums Liepkalni konflikta ar Latvijas valsts iestādēm dēļ pārceļ daļu ražošanas uz Igauniju.

Kā rakstīts Liepkalni mājaslapā, tās pamatā ir Mendziņu dzimtas iekoptās maizes cepšanas tradīcijas, kuras aizsākušās pirms vairāk nekā 80 gadiem. Liepkalnus izveidojis Jānis Mendziņš 1928. gadā.

90. gadu sākumā Mendziņa mazbērni atguva dzimtas zemi, un tad sāka cept maizi pēc senām receptēm. Tagad Liepkalnu maiznīcas ir Rūjienā, Valmierā, Aizkraukles novadā un Ķekavas pilsētā.

​Taču ziņojums par to, ka nākamā gada sākumā Liepkalni atvērs ražotni, veikalu un kafejnīcu Igaunijā, netālu no Pērnavas, tika pavadīts ar neparastu paziņojumu.

Savā Facebook kompānija paziņojusi, ka daļa tās darbības tiek pārcelta uz Igauniju sakarā "ar atsevišķu valsts iestāžu totālu neieklausīšanos Liepkalnu, kā vietējo Latvijas uzņēmēju viedoklī, un līdz ar atsevišķu valsts institūciju pastāvīgu uzņēmuma darbības apgrūtināšanu".

Latvijas uzņēmēji, kuri pārnes savu biznesu uz Igauniju, dara to tai skaitā arī tāpēc, ka birokrātijas slogs šajā valstī ir daudz mazāks nekā Latvijā — var gadiem ilgi veikt uzņēmējdarbību un neredzēt nevienu ierēdni.

Ierēdņu skaita ziņā Latvija ieņem otro vietu Eiropā: valsts aparātā nodarbināti 6,96% no kopējā valsts ierēdņu skaita. Vairāk ierēdņu procentuālajā izteiksmē ir tikai Vācijā — vairāk nekā 7%.    

Ziņu lente
0