Eiropas Komisija piešķīra Latvijai kompensāciju par plūdiem

CC0 / pixabay / Plūdi
Plūdi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisija ir pieņēmusi lēmumu izmaksāt kompensāciju Baltijas valstīm un Somijai par kopējo summu 15 miljoni eiro, no tiem 3,46 miljoni eiro saņems Latvijas zemnieki.

RĪGA, 20. decembris — Sputnik. Eiropas Komisija izmaksās 3,46 miljonus eiro Latvijas zemniekiem, kuru saimniecības cietušas plūdu rezultātā, ko šoruden izraisījušas ilgas lietavas.

Lietus dēļ Baltijas valstīs un Somijā septembrī bija novākti tikai 30-65% graudu, rapša un citu lauksaimniecības kultūru, turklāt ražas kvalitāte bija slikta. Visā reģionā tika sēts ievērojami mazāk ziemāju  nekā parasti, proti, potenciālā raža arī nākamgad būs mazākā.

Наводнение в Латгалии - Sputnik Latvija
Latvija pasludināta par dabas katastrofas zonu

Šā gada oktobra sākumā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs informēja ES lauksaimniecības komisāru Filu Hoganu par kritisko situāciju, ar kuru saskaras daudzi zemnieki pēc augusta un septembra lietavām Vidzemē, Latgalē un Sēlijā.

Oktobra sākumā vairāki Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Dānijas lauksaimniecības organizācijas nosūtīja Hoganam vēstuli ar aicinājumu steidzamības kārtā rast atbalsta mehānismus no lietavām cietušo reģionu lauksaimniekiem.

Vakar Eiropas Komisija ir pieņēmusi lēmumu izmaksāt kompensāciju Baltijas valstīm un Somijai par kopējo summu 15 miljoni eiro, no tiem 3,46 miljoni eiro saņems Latvijas zemnieki, kuru saimniecības cietušas plūdu rezultātā.

Ziņu lente
0