Par dienestu NBS sola maksāt vairāk par 800 eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas Nacionālie bruņotie spēki
Latvijas Nacionālie bruņotie spēki - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālie bruņotie spēki aktīvi aicina Latvijas pilsoņus savās rindās un sola maksāt karavīriem vismaz 850 eiro neto.

RĪGA, 20. decembris — Sputnik. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) aicina pilsoņus dienēt armijā, lai sargātu ģimeni, tautu un valsti. Par to tiek paziņots NBS Twitter.

NBS sola stabilitāti, profesionālu attīstību, sociālās garantijas un atlīdzību 850 eiro neto apmērā. Ziņojumā arī uzsvērts, ka dienests armijā — tas ir gods, cieņa un palīdzība savai Tēvijai.

"Mēs sargājam ģimeni, tautu un valsti! Atalgojums, sākot ar 850 eiro "uz rokas". Esi viens no mums. Kļūsti karavīrs! " — teikts NBS paziņojumā.

​Tāpat NBS sniedz sīkāku informāciju par pieņemšanas nosacījumiem vietnē mil.lv sadaļā "rekrutēšana".

NBS jauniesaukto meklējumos nākas piepulēties — rīkot karavīru paraugdemonstrējumus un publicēt videoierakstus par armiju, kā arī detalizēti informēt mērķauditoriju par bonusiem, ko sniedz dienēšana armijā.

Turklāt, kā ziņots, ka NBS ir gatavi samazināt prasības jauniesaukto veselības stāvoklim un fiziskai formai, lai iesauktu nepieciešamo personāla skaitu.

Patruļas kuģis Skrunda - Sputnik Latvija
Latvijas NBS steidz apbruņot floti

Rekrutēšanas komisija atļaus potenciālajam karavīram iestāties NBS, ja tiks konstatēts, ka viņa veselība nedaudz neatbilst minimālajam līmenim. Pēc tam NBS strādās pie tā, lai jaunais cilvēks trīs mēnešu laikā sasniegtu minimālo līmeni. Ja minētajā laikā prasības tiks izpildītas, tiks dota atļauja turpināt pamata apmācības, ja ne — armija šķirsies no potenciālā karavīra.

Iepriekš Latvijas Aizsardzības ministrija vairākkārt paudusi bažas par jauniešu veselības stāvokli un fiziskās sagatavotības līmeni, kā rezultātā rekrutēšana ir apgrūtināta.

Atgādināsim, ka pērn Aizsardzības ministrija plānoja uzņemt NBS 700 jauniešus, taču izdevās piesaistīt tikai 600 cilvēkus. Tomēr šogad plāni ir pat vērienīgāki — 828 jaunieši. Pērn NBS dienēja aptuveni 5000 profesionāli karavīri, un plānots viņu skaitu palielināt līdz 6 tūkstošiem.

Ziņu lente
0