Politika

Mamikins komentējis Kiršteina ierosinājumu anulēt viņa Latvijas pilsonību

© Sputnik / Sergey MelkonovEiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins
Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EP deputāts Andrejs Mamikins atbildējis uz Kiršteina priekšlikumu atņemt viņam Latvijas pilsonību.

RĪGA, 20. decembris — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins, komentējot Aleksandra Kiršteina priekšlikumu atņemt viņam pilsonību tādēļ, ka viņš esot dzimis Krievijas teritorijā, paziņojis, ka šajā gadījumā pase jāatņem arī Apvienotās Karalistes brigādes ģenerālim Jānim Kažociņam un Eiropas Parlamenta deputātam Krišjānim Kariņam, bet visiem Latvijā dzimušajiem nepilsoņiem, gluži otrādi, automātiski jāpiešķir pilsonība, raksta Baltnews.lv.

Saeimas deputāts Kiršteins intervijā Daugavpils telekompānijai DauTKom TV paziņoja, ka Andrejam Mamikinam vajadzētu atņemt Latvijas pilsonību, jo viņš "dzimis Krievijā un nodarbojas ar antikonstitucionālu darbību."

Mamikins savā Facebook lapā norādījis, ka šo ziņu saņēmis komandējumā.

"Tiklīdz kopā ar Eiropas Parlamenta delegāciju nokļuvu Armēnijā, saņēmu lieliskas ziņas: naciķi rosina atņemt man pilsonību. Domāju, vajadzētu piekrist. Cik var Saeimas kungus mocīt ar bezmiegu un validolu naktīs? Jāatņem. Kaunīgi tupu kaktā. Ar ceļgaliem uz zirņiem…," — uzrakstīja deputāts.

Par nozīmīgu Mamikins uzskata to, ka "Kiršteins, kuram iepriekš, pēc preses datiem, bija uzvārdā Slivkins", ierosinājumu izteicis dienā, kad ES atzīmē Starptautisko migranta dienu, kad "ES pirmās amatpersonas aicina Eiropas un pasaules dalībvalstis pielikt punktu nepilsonībai".

Евродепутаты Андрей Мамыкин и Татьяна Жданок - Sputnik Latvija
Politika
Mamikins: "Saskaņa" kautrējas runāt par saviem krievvalodīgajiem vēlētājiem

Pēc Mamikina teiktā, Kiršteinam jābūt konsekventam un jāiet līdz galam: ja visiem Latvijā nedzimušajiem pilsoņiem jāatņem pilsonība, tad šajā sarakstā jābūt arī ASV dzimušajam Eiropas Parlamenta deputātam Krišjānim Kariņam, un Apvienotās Karalistes brigādes ģenerālim Jānim Kažociņam, kurš iepriekš vadīja Latvijas pretizlūkošanas dienestu, bet tagad ir Latvijas prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos.

"Attiecīgi Kiršteina pienākums ir visiem Latvijā dzimušajiem nepilsoņiem automātiski piešķirt Latvijas pilsonību. No sirds novēlu viņam panākumus šajā jomā!" — teica Mamikins Baltnews komentārā.    

Ziņu lente
0