Pasaules Banka palīdzēs Latvijai efektīvāk administrēt nodokļus

© Банк ЛатвииНаличные деньги
Наличные деньги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules Banka izstrādās metodes un rekomendācijas Latvijai, kuras palīdzēs valstij uzlabot nodokļu ieņēmumus.

RĪGA, 19. decembris – Sputnik. Pasaules Banka (PB) sniegs palīdzību Latvijai nodokļu administrēšanas uzlabošanai, vēsta rus.db.lv.

Latvijas valdība vērsās pēc palīdzības pie Eiropas Komisijas struktūru reformu atbalsta dienesta, pēc kā Pasaules Banka noslēdza ar līgumu ar Eiropas Komisiju par šī pakalpojuma sniegšanu.

Latvijas ēnu ekonomika sastāda gandrīz ceturtdaļu no IKP, taču vidējais rādītājs Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas valstīs sastāda 14%. Sakarā ar to, valdība saskata kā vienu no prioritārajiem uzdevumiem uzlabot nodokļu administrēšanu.

"PB ir pārliecināta, ka godīgāka un efektīvāka nodokļu sistēma palīdzēs valstij nostiprināt ekonomiku un samazināt sociālo nevienlīdzību," — pateica PB direktors Baltijas valstīs Karloss Piņjeruā.

Galvenās nozares, uz kurām PB koncentrēsies analītiskajā darbā, būs: pievienotās vērtības nodokļa (PVN) neapmaksāšana, saistību pildīšana un audits, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) analītiskā efektivitāte.

Tāpat PB izstrādās metodes un instrumentus, lai noteiktu nodokļu plaisas pēc nozarēm un uzņēmējdarbības veidiem, piemēram, lielo, vidējo un mazo uzņēmumu grupās. Uz šīs analīzes pamata tiks sagatavotas rekomendācijas Finanšu ministrijai un VID.

Projekta īstenošana tiks veikta par ES līdzekļiem Eiropas Komisijas struktūru reformu atbalsta programmas ietvaros.

Ziņu lente
0