Jurijs Aleksejevs: kādiem nolūkiem man būtu vajadzīgas Makarova patronas?

© фото из личного архиваЮрий Алексеев
Юрий Алексеев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Drošības policija atlaidusi portāla Imhoclub.lv galveno redaktoru Juriju Aleksejevu bez izbraukšanas aizlieguma, taču viņam draud vienlaikus divas krimināllietas – par naida kurināšanu un šaujamieroča glabāšanu.

RĪGA, 19. decembris – Sputnik. Drošības policijas aizturētais Imhoclub.lv portāla galvenais redaktors Jurijs Aleksejevs pastāstīja aģentūrai RIA Novosti, ka viņa dzīvoklī kratīšanas laikā atrastās Makarova pistoles patronas nepieder viņam.

"Drošības policijas darbinieki satika mani pie mājas kāpņutelpas. Daži cilvēki bija maskās, viens – bez.

Jurijs Aleksejevs - Sputnik Latvija
IMHOclub dibinātājs Jurijs Aleksejevs paziņojis par hakeru uzbrukumu

Kratīšanu viņi veica sakarā ar krimināllietu par nacionālā naida kurināšanu. Kratīšanas laikā manā dzīvoklī atrada 34 Makarova patronas. Šo dzīvokli es iegādājos pirms gada. Makarova patronas bija labi paslēptas, un, lai kā es to vēlētos, es tās nebūtu pamanījis," – teica Aleksejevs.

Uz jautājumu, vai viņam pieder šīs patronas, Aleksejevs atbildēja: "Kādiem nolūkiem man būtu vajadzīgas Makarova patronas?"

Žurnālists piebilda, ka, pēc viņa domām, kāds noslēpis patronas viņa dzīvoklī, taču tas nav noticis kratīšanas laikā, bet gan daudz agrāk, lai nepieciešamajā brīdī tās atrastu.

"Tās bija iepakotas radio detaļu kārbās. Man to ir daudz, jo es nodarbojos ar radio konstruēšanu. Domāju, uz paciņām ir daudz manu pirkstu nospiedumu, taču uz patronām to noteikti nebūs," – atzīmēja Aleksejevs.

Pagaidām Aleksejevam netiek piemērots sods, kas būtu saistīts ar pārvietošanās ierobežošanu vai brīvības atņemšanu.

"Pateica, ka pagaidām man nekas netiek liegts. Rīt es grasos lidot uz ārzemēm uz Ziemassvētkiem, tad arī pārbaudīšu: redzēsim, vai mani apturēs lidostā," – piebilda Aleksejevs.

Intervijā portālam Baltnews.lv Aleksejevs pastāstīja, ka viņam ir izvirzīta apsūdzība sakarā nacionālā naida kurināšanas pantu, Drošības policija apstiprināja šīs liecības šodien no rīta LTV raidījumā "Panorāma".

Sociālais tīkls Facebook - Sputnik Latvija
Jurijs Aleksejevs: mani bloķējuši Latvijas specdienesti

Kā paskaidroja policijas pārstāvji, kriminālprocess ierosināts sakarā ar komentāriem, kuros slēpjas aicinājums "piebeigt visus fašistu izdzimteņus", ar ko domāti konkrētas tautības pārstāvji.

Pēc Aleksejeva sacītā, policisti parādīja viņam komentārus, kuri publicēti tīklā viņa vārdā dažādos portālos.

"Kaut kas tāds, ka latvieši ir jānogalina un tamlīdzīgi. Turklāt, ziniet, tādā pusaudžu stilā. Es nekad neko tamlīdzīgu neesmu rakstījis un vēl jo vairāk pats uzskatu, ka par šādiem komentāriem ir jāsoda, pat jāsauc pie kriminālatbildības. Uzrakstīt ko tādu es vienkārši nevarēju – jūs taču visi zināt, kādā stilā es rakstu. Tas nav iespējams. Bet pats pārsteidzošākais ir tas, ka man parādīja – komentāri sūtīti no manas IP adreses. Vēl vairāk, policisti parādīja man mana telefona atrašanās vietu – es tobrīd atrados pie mājas."

Sarunā ar Baltnews.lv Aleksejevs atcerējās, ka pirms kāda laika viņa personīgais dators tika uzlauzts. Pēc šī incidenta viņš vērsās pie datoru drošības speciālistiem, un tie nonāca pie secinājuma, ka uzlaušana veikta ļoti profesionāli – vai nu liela IT firma, vai arī specdienesti.

Ziņu lente
0