Taksometru iebraukšanas aizliegums pie Rīgas autoostas sadusmoja pasažierus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laukums pie autoostas galvenās ieejas ir pārāk mazs, tādēļ valde izdeva rīkojumu, ka vienādas attieksmes principu pret taksistiem var ievērot, ja aizliedz piekļuvi tam visām taksometru kompānijām.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Jaunie taksometru darba noteikumi pie Rīgas starptautiskās ostas centrālās ieejas stājās spēkā aizvadītajās brīvdienās — tagad šeit aizliegts uzņemt un izsēdināt pasažierus, taksometri pieejami autoostas klientiem no Maskavas ielas puses. Jaunā kārtība izraisījusi pasažieru neapmierinātību, vēsta rus.tvnet.lv.

"Nevienā pasaules valstī nav tādas kārtības, ka pie galvaspilsētas autoostas klientiem nāktos meklēt taksometru pie melnās ieejas. Šodien lūk pienāca pie manis viena večiņa ar somām, ratiņiem. Viņai bija jānoiet diezgan liels attālums, lai iekāptu taksometrā. Protams, mēs viņai palīdzējām. Jā, tagad šeit pat pasažierus izsēdināt neatļauj," pastāstīja šoferis vārdā Jurijs.

Noteikumu stāšanās spēkā pirmajā dienā, pēc žurnālistu novērojumiem, žurnālisti joprojām apstājās aiz barjeras, lai izsēdinātu un uzņemtu jaunus pasažierus. Jauno noteikumu ievērošanai seko līdzi Rīgas pašvaldības policija, kura pārkāpumu gadījumā izraksta sodus.

Такси - Sputnik Latvija
VID rosina uzsākt taksometru skaitītāju pārbaudi

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka oktobra vidū spēkā stājās Administratīvās apgabaltiesas lēmums par īslaicīgu regulēšanu, kurš liek autoostai ievērot vienādas attieksmes principu pret visiem taksometriem. Taču laukums pie autoostas galvenās ieejas ir pārāk mazs, tādēļ valde izdeva rīkojumu, ka vienādas attieksmes principu var ievērot tikai, ja slēdz piekļuvi tai visām taksometru kompānijām. Pretējā gadījumā pie autoostas ieejas izveidotos haoss.

Analoģisks tiesas lēmums tika pieņemts arī attiecībā uz lidostu "Rīga". Septembrī tiesas lēmums atvērt piekļuvi teritorijai pie lidostas ēkas visiem taksistiem tika izpildīts. Caurlaižu sistēmas atcelšana taksometriem noveda pie haosa uz ceļa — desmitiem mašīnu metās uz tā saucamo taksometru joslu, radot pie iebraukšanas milzīgu rindu un apgrūtinot satiksmi.

Pēc dažām nedēļām lidostas pasažieri saskarās ar jaunu galējību: viņi nevarēja sagaidīt taksometru. Vadītāji sāka ierasties tieši pie lidmašīnu ielidošanas, lai nemaksātu par stāvvietu — agrāk to darīja taksometru kompānijas, savukārt pēc vecās sistēmas likvidēšanas katram ir jāmaksā par sevi pašam. Un ja pasažieris aizkavējas lidostā, piemēram, gaidot bagāžu, izejot no ēkas viņš varēja sastapt tukšu laukumu.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Lidostā "Rīga" turpinās haoss: taksistu strīdos iejaucas policija

Turklāt, katrs pārvadātājs tagad nosaka savas cenas pārvadājumiem, daži no viņiem pacēla cenas vairākas reizes. Tā, piemēram, tika ziņots, ka no lidostas līdz viesnīcai Latvija brauciens varēja izmaksāt 70 eiro.

Pēc jauno noteikumu ieviešanas palielinājās sūdzību skaits par taksometru pakalpojumu kvalitāti. Tāpat, pēc lidostas sabiedrisko attiecību pārstāves Lauras Karnītes sacītā, tika novēroti arī konflikti starp taksistiem, pat ar policijas iejaukšanos.  

Ziņu lente
0