Politika

Gasparjans: Ušakova partijā vairs nav nekā un neviena krieviska

© Sputnik / Sergey Melkonov"Saskaņa"
Saskaņa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nila Ušakova "Saskaņas" partija pagaidām ieņem neitrālu pozīciju attiecībā pret krieviem, taču nav šaubu, ka tā vēl pieliks roku pie potenciālās piektās kolonnas – Latvijas nepilsoņu iznīcināšanas, uzskata politologs Armens Gasparjans.

RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Vērts sagaidīt, ka Latvijas varas iestādes slēgs visas krievu skolas valstī bez izņēmumiem, jo turpina cīnīties ar vēja dzirnavām un galveno ienaidnieku redz krievu nepilsoņos, kurus uzskata par potenciālo piekto kolonnu, pastāstīja politologs un žurnālists Armens Gasparjans iknedēļas tuvējo valstu un Baltijas notikumu apkopojumā radio Sputnik.

"Man nav ne piles šaubu par to, ka Latvijā tiks slēgtas visas krievu skolas, turklāt vēl ar Rīgas mēra Nila Ušakova "Saskaņas" partijas aktīvu dalību," paziņoja Gasparjans.

Politologs minēja kā piemēru "Saskaņas" reakcijas trūkumu uz lāpu gājienu Rīgā, kuru virkne Eiropas politiķi uzskata par lāpu nesēju analoģiju nacistiskajā Vācijā, un sakarā ar kuriem tika izteikti ārkārtīgi neviennozīmīgi viedokļi.

Gasparjans atzīmēja, ka "Saskaņas" deputātu vidū, par vienīgo lāpu gājiena pretinieku bija Ruslans Pankratovs, kuru izslēdza no partijas, kas nav mazsvarīgi.

"Kad rodas skandāls, kurš saistīts ar Latvijas nacionālistu rīcību, par to parasti runā tiesību sargi, krievu organizāciju pārstāvji, taču tikai ne "Saskaņa". Runā, ka Ušakovam ir kaut kāda vienošanās ar Latvijas politiskajām elitēm un, ka, iespējams, viņš atstās Rīgas mēra amatu un iegūs deputāta amatu Eiroparlamentā, tādēļ viņš arī ieņem neitrālu pozīciju," pastāstīja Gasparjans.

Tāpat viņš atzīmēja, ka ar maziem spēkiem Latvijas varas iestāžu politisko gribu nesalauzt, un, ka nelielais protesta akciju skaits pret krievu diskriminēšanu Latvijā nespēs pievērst sev Eiropas Savienības uzmanību.

Inese Vaidere - Sputnik Latvija
Vaidere: Ušakova pāreja uz krievu valodu ir necieņa pret likumu

Pēc Gasparjana domām, būtu lietderīgi šim jautājumam pieslēgt ietekmīgākus politiķis, taču "Saskaņa" ar Ušakovu vadībā turas malā un iztiek vien ar pieklājīgām atrunām un sīkiem kompromisiem.

"Latvijas krievu partija, bet kas tur krievisks? Kad Ušakovs uzvarēja Rīgas mēra vēlēšanās, mēs domājām, ka tas ļaus pārlauzt situāciju un pārvirzīt citā plūsmā mūžseno Latvijas tiekšanos padarīt krievus par ienaidniekiem, taču tā vietā mēs ieraudzījām secīgu mēra un viņa partijas integrāciju varā un klusu piekrišanu jebkādai valdības rīcībai," atzīmēja politologs.

Tāpat Gasparjans uzsvēra, ka no tā, vai krievu skolas Latvijā tiks slēgtas vai arī nē, nekas nemainīsies — cilvēku aizplūšana no republikas nesamazināsies, ekonomiskās problēmas neatrisināsies, tirgus nepaplašināsies, savukārt pati valsts neieņems pienācīgāku vietu Eiropas Savienībā.    

Ziņu lente
0