"Sliktākie no sliktākajiem": Tramps izteicās par imigrācijas vīzu loteriju

© Brendan Smialowski / AFPASV prezidents Donalds Tramps ar dzīvesbiedri
ASV prezidents Donalds Tramps ar dzīvesbiedri - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps salīdzināja ar atkritumiem cilvēkus, kuri iebrauc valstī, pateicoties vīzu loterijai.

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. Savas uzstāšanās laikā FIB Nacionālajā akadēmijā Virdžīnijas štatā piektdien, 15. decembrī, ASV prezidents Donalds Tramps kritizēja imigrācijas vīzu loterijas programmu, vēsta RIA Novosti.

Pēc amerikāņu prezidenta sacītā, cilvēki, kuri ieradušies valstī šī programmas ietvaros, ir "sliktākie no sliktākajiem".

"Pastāv loterija. Jūs izvēlaties cilvēkus. Vai jūs uzskatāt, ka valsts dod mums labākos cilvēkus? Nē," —  tzīmēja Tramps, izraisot auditorijas smieklus.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Ziemeļkorejas un Venecuēlas pilsoņiem liegta iebraukšana ASV

"Kas tā par sistēmu? Viņi ierodas, pateicoties loterijai. Viņi dod mums savus sliktākos cilvēkus, viņi izmet viņus kā atkritumus," — uzsvēra ASV prezidents.

Pēc viņa sacītā, administrācija aicina Kongresu izbeigt "ķēdes migrāciju" (imigrācija uz noteiktu mērķi valstī, sekojot jau imigrējušajiem, tostarp, ģimenes apvienošanās motīvu dēļ — red. piez.). kā arī pārtraukt vīzu loterijas praksi, nomainot to ar imigrācijas sistēmu, balstoties uz nopelniem.

Tramps atgādināja, ka teroraktus Ņujorkā šī gada novembrī sarīkojuši cilvēki, kuri ieradās valstī, pateicoties esošajai migrācijas politikai.

Viens no viņiem kļuva par Savienoto Valstu iedzīvotāju, pateicoties "ķēdes migrācijas" mehānismam, cits — uzvarēja vīzu loterijā.

Otrdien Tramps pieprasīja no Kongresa nekavējoties rīkoties, lai novērstu migrācijas apvedceļus, kuri ļauj valstī iekļūt nevēlamām personām.

"Kongresam nekavējoties ir jāiesaistās šajā procesā, un likumdevēji tam pievienojās. Un es varu sacīt, ka mēs esam sasnieguši milzīgus panākumus," — uzsvēra ASV prezidents.

Ziņu lente
0