Vladimira Putina preses konferenci apmeklēja Ksenija Sobčaka

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasЕжегодная большая пресс-конференция президента РФ Владимира Путина
Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ Владимира Путина - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnāliste un televīzijas zvaigzne Ksenija Sobčaka, kura informēja par vēlmi ieņemt prezidenta posteni, izteikusi vēlēšanos uzdot jautājumu Krievijas valsts vadītājam.

RĪGA, 15. decembris — Sputnik. Žurnāliste Ksenija Sobčaka, kura paudusi nodomu balotēties Krievijas prezidenta postenim 2018. gada vēlēšanās, apmeklēja Krievijas valsts vadītāja Vladimira Putina preses konferenci, informēja Sputnik Baltkrievija.

Vladimirs Putins paziņoja Sobčakai, ka viņas lozungs "Pret visiem" neatklāj programmu problēmu risināšanai.

"Jūs izmantojat lozungu "Pret visiem". Tātad tā ir pozitīva rīcības programma? Ko tad jūs piedāvājat to problēmu risināšanai, ko mēs šodien apspriežam?" – vaicāja valsts vadītājs.

Pēc viņa domām, opozīcijai jāpiedalās vēlēšanās ar saprotamu pozitīvu darbību programmu.

Телеведущая Ксения Собчак - Sputnik Latvija
Ksenija Sobčaka balotēsies Krievijas prezidenta postenim

Sobčaka pavaicāja prezidentam, vai valdība baidās no godīgas konkurences un kā piemēru minēja Alekseju Navaļniju. Putins atbildēja, ka valdība ne no kā nav baidījusies un nebaidās.

"Taču valdība nedrīkst līdzināties bārdainam vīrelim, kurš slinki velk ārā kāpostus no bārdas un skatās, kā valsts pārvēršas par kaut kādu duļķainu peļķi, no kuras oligarhi velk laukā zelta zivtiņu, kā tas pie mums bija 90. gados un kā tas pašlaik notiek Ukrainā."

Pie tam viņš salīdzināja Navaļniju ar Mihailu Saakašvili "Krievijas izdevumā".

"Un jūs gribat lai tādi saakašvili destabilizētu situāciju valstī? Jūs gribat, lai mēs dzīvotu no viena maidana līdz otram? Lai mums būtu valsts apvērsuma mēģinājumi?" – gribēja zināt prezidents.

Viņš pauda pārliecību par to, ka lielākā daļa Krievijas iedzīvotāju nevēlas, lai atkārtotos 90. gados pārdzīvotais, un to nepieļaus.

Krievijas prezidenta preses konferenci tiešajā ēterā pārraidīja vairāki televīzijas kanāli un radiostacijas.

Prezidenta vēlēšanas Krievijā notiks 2018. gada martā.

Ziņu lente
0