ASV nevēlas izvest karaspēku no Sīrijas

© DELIL SOULEIMAN / AFPASV militārā tehnika pie Darbasijas ciema Sīrijā
ASV militārā tehnika pie Darbasijas ciema Sīrijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV pieņēmušas lēmumu pagarināt savu karavīru dislokāciju Sīrijā, neskatoties uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumu sākt Krievijas kontingenta izvešanu no Tuvo Austrumu valsts.

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. Amerikas Savienotās Valstis neplāno izvest savus bruņotos spēkus no Sīrijas, paziņoja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa, informē Sputnik Baltkrievija.

Viņa paskaidroja, ka ASV centīsies panākt ISIS (vairākās pasaules valstīs aizliegts teroristisks grupējums) locekļu pilnīgu likvidāciju.

Sīrijas armija pilnībā atbrīvojusi Deir ez Zoru - Sputnik Latvija
Krievijas BS Ģenerālštābs: Sīrija ir pilnībā atbrīvota no ISIS teroristiem

"Kamēr rajonā būs kaut viens ISIS loceklis, mēs centīsimies panākt ne tikai viņu pilnīgu likvidāciju, bet arī nodrošināt to, lai viņi neatrastu iespējas atgriezties tuvākajā laikā," — uzsvēra Sandersa.

Šo informāciju viņa sniedza, atbildot uz jautājumu par to, kāpēc ASV nolēmušas palikt Sīrijā un Irākā pēc tam, kad Krievija paziņojusi par operācijas noslēgumu pret ISIS Sīrijā un savu spēku izvešanu.

Lēmums par bruņoto spēku izvešanu

Pirmdien, 11. decembrī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš devies vizītē uz Ēģipti, apmeklēja armijas bāzi Sīrijā un paziņoja par Krievijas bruņoto spēku grupējuma izvešanu no valsts.

Krievijas valsts vadītājs paskaidroja, ka lēmums par spēku izvešanu pieņēmts tāpēc, ka starptautisko teroristu grupējums ir sakauts.

"Līdz ar to esmu pieņēmis lēmumu: ievērojama daļa Krievijas militārā kontingenta, kas uzturējās Sīrijas Arābu Republikā, atgriežas mājās, Krievijā," — paziņoja Putins.

Viņš piebilda, ka pie tam valsts joprojām izpildīs Sīrijas valdībai dotos solījumus: palīdzēs ar bruņojumu, militāro tehniku un apmācīs militāros speciālistus. 

Ziņu lente
0