Ukraina atzīta par trūcīgāko valsti Eiropā

© Pixabay / schuldnerhilfeБедность, пустые карманы
Бедность, пустые карманы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperti aprēķināja, ka pēc nodokļu nomaksas ukraiņu vidējā alga sastāda vien 190 eiro. Antilīderu reitinga trijniekā tāpat iekļuva Moldova un Azerbaidžāna.

RĪGA, 10. decembris – Sputnik. Ukrainas eksperti sastādīja Eiropas trūcīgāko valstu sarakstu, atzīstot savu valsti par antireitinga līderi, vēsta RIA Novosti.

Attiecīgie dati publicēti analītiskā centra mājaslapā Texty.org.ua.

Vējonis un Porošenko - Sputnik Latvija
Vējonis pastāstīja, kā Ukrainai nopelnīt "konfektīti" no ES

Kā kritēriju speciālisti izraudzījās algu līmeni, izpētot Eiropas valstu algas pēc nodokļiem. Tika noskaidrots, ka Ukrainā šī summa ir viszemākā – 190 eiro. Otro un trešo vietu ieņem Moldova (216 eiro) un Azerbaidžāna (232 eiro).

Iedzīvotāju ienākumu trūcīgāko valstu desmitniekā tāpat iekļuva Armēnija, Gruzija, Baltkrievija, Kazahstāna, Albānija, BDR Maķedonija un Serbija.

Visaugstākais vidējās darba algas rādītājs, saskaņā ar centra datiem, reģistrēts Šveicē — 4 421 eiro, mazliet mazāk saņem Islandē un Norvēģijā – 3 440 un 3 405 eiro attiecīgi.

Krieviju analītiķi novietoja reitinga vidū, atzīmējot, ka vidējie iedzīvotāju ienākumi valstī pēc nodokļu nomaksas sastāda 474 eiro.

Ukraina glābj Poliju

Iepriekš Polijas varas iestādes paziņoja, ka "palīdz noņemt spriedzi Eiropas Savienības austrumu flangā", uzņemot "ļoti daudz bēgļu no Ukrainas, kur notiek karš".

Komentējot šo paziņojumu, Ukrainas ĀM vadītājs Pavlo Kļimkins iebilda, ka tie ir ukraiņi, kas "glābj Polijas ekonomiku", jo šajā valstī, pēc viņa vērtējuma, atrodas gandrīz miljons ukraiņu, kuri ir iekārtojušies darbā.

Krievijas senators Aleksejs Puškovs atbildēja uz Ukrainas ārlietu ministra Pavlo Kļimkina paziņojumu par to, ka ukraiņi "glābj" Polijas ekonomiku. "Kļimkins lepojas ar to, ka miljoniem ukraiņu, kuri aizbraukuši uz Poliju, glābj tās ekonomiku. Savas valsts ekonomiku viņi vairs jau nespēj izglābt," — uzrakstīja parlamentārietis Twitter.

Ziņu lente
0