Latvija nelaiž Lietuvu Daugavpilī Reņģes dēļ

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuva vēlas palaist vilcienu no Viļņas uz Daugavpili, Latvija gatava atjaunot kustību uz Lietuvas izjauktā dzelzceļa posma Mažeiķi – Reņģe, atliek vienoties.

RĪGA, 8. decembris — Sputnik. Transporta ministrs Roks Masjulis uzskata, ka Latvijas nevēlēšanās atļaut pasažieru pārvadājumus  no Lietuvas uz Daugavpili varētu būt saistīta ar Reņģes izjauktā dzelzceļa posma problēmu, raksta Baltic Course.

"Mēs bijām pārsteigti, ka šī Latvijas atļauja netika izsniegta. Ir tādas vājas aizdomas, ka, varbūt, tas ir saistīts ar mūsu Reņģes posmu, un, ka tas ir drīzāk nevis ekonomisks, bet politisks solis," pateica "valdības stundā" Lietuvas Seimā Masjulis.

Šī gada rudenī kompānija Lietuvos geležinkeliai paziņoja, ka plāno pārvadāt pasažierus no Viļņas uz Daugavpili, taču tam ir nepieciešama Latvijas Dzelzceļa piekrišana.

Lietuvos geležinkeliai pārstāvis Mantass Dubauskis pateica, ka dokumentu saskaņošana ar Latviju sākusies jau vasarā. Šobrīd tiek gaidīts, ka atļauja tiks piešķirta līdz šī gada beigām. Iepriekš Lietuva paziņojusi, ka gatava palaist jauno vilcienu jau līdz Ziemassvētkeim.

Masjulis piebilda, ka trešdien Ministru Kabineta pieņemtajam lēmumam atjaunot dzelzceļa posmu Mažeiķi — 

Железная дорога - Sputnik Latvija
Latvija iesniedz notu Lietuvai ar prasību atjaunot sliežu ceļu līdz Reņģei
 ir jākļūst par pozitīvu signālu Latvijai un ka pasažieru pārvadājumu atļaujai ir jābūt piešķirtai.

No Latvijas puses viss ir gatavs

Šī gada oktobrī Eirokomisija (EK) piesprieda Lietuvos geležinkeliai 28 miljonu eiro sodu par 2008. gadā izjaukto dzelzceļa posmu starp Latviju un Lietuvu — tagad kompānija grasās atjaunot šo dzelzceļa posmu līdz 2019. gadam un vienlaikus līdz 18. decembrim apstrīdēs EK lēmumu Eiropas Savienības tiesā.

Latvijas Dzelzceļš ir gatavs atjaunot vilcienu kustību dzelzceļa posmā Mažeiķi — Reņģe, vēsta Mixnews.lv.

No Latvijas puses sliežu infrastruktūra tiek uzturēta tādā stāvoklī, lai vilcienu palaišanu varētu atsākt jebkurā brīdī, paziņoja uzņēmuma pārstāvji.

Satiksmes ministrijā pastāstīja, ka pa atzaru pārvietosies preču vilcieni, taču nākotnē nav izslēgti arī pasažieru.    

Ziņu lente
0