Aktīvisti uzstādīja pie Rīgas domes alternatīvu egli

© Facebook / Riga Tactical UrbanistsAktīvisti uzstādīja pie Rīgas domes alternatīvu egli
Aktīvisti uzstādīja pie Rīgas domes alternatīvu egli - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Organizācija "Pilsēta cilvēkiem" nodevusi simbolisku sveicienu Rīgas domei – aktīvisti uzstādīja egli vienā no daudzām ceļu bedrēm galvaspilsētas centrā.

RĪGA, 8. decembris — Sputnik. Kustības "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvji trešdien, 6. decembrī, vakarā centās uzstādīt vienā no ceļa bedrēm Ziemassvētku egli, taču lietā iejaucās policija.

Savu akciju kustības "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvji nosauca par "Simbolisku sveicienu Rīgas domei".

"Šovakar Rātslaukumā Rīgas vicemērs Andris Ameriks svinīgi iededza Rātslaukuma egli un atklāja festivālu "Ziemassvētku egļu ceļš". Turpat blakus, gandrīz domes priekšpusē paralēli norisinājās alternatīvs Riga Tactical Urbanists rīkots pasākums, kura laikā bedrēs, kuras dome nespēj aizlāpīt jau vairākus gadus, tika iestādīta un izpušķota eglīte," paziņoja akcijas organizatori savā Facebook lapā.

Akcijas dalībnieki rīkojās ļoti radoši: visiem gribētājiem pievienoties pasākumam viņi deva karstu tēju, cienāja ar saldumiem, kā arī piedāvāja nofotografēties blakus skaistajai eglītei.

Brīvības piemineklis - Sputnik Latvija
Divi igauņi uzrāpās Brīvības piemineklī un saņēma sodu

Jāatzīmē, ka šādu akciju apvienība "Pilsēta cilvēkiem", kura pozicionē sevi kā kustība "visiem rīdziniekiem, kuri vēlas vairāk svaigā gaisa, ātru un ērtu pārvietošanos no punkta A uz punktu B, kā arī drošības uz ielām", veic jau ne pirmo reizi. Šī gada pavasarī šajā pašā vietā organizācija piedāvāja ceļa bedrēs iestādīt tulpes.

Taču ne tulpēm, ne eglītei šajā ceļa bedrē iedzīvoties nav izdevies. Kā uzrakstīja Facebook Māris Jonovs, viens no kustības dalībniekiem, egli tajā pašā vakarā aktīvistiem nācās novākt, jo akciju vērojušie policijas darbinieki piedraudēja viņiem ar sodu par huligānismu. Rīgas domes ēkas dežurants paziņoja, ka viņam jau ir apnicis vērot šo pasākumu videonovērošanas kamerās.

Aktīvisti nesāka uzstāt un pārnesa alternatīvo egli uz citu ceļa bedri, jāsaka paldies, ka Rīgā to ir pietiekami daudz.    

Ziņu lente
0