Ekperts: Putins apspēlējis Starptautisko Olimpisko komiteju

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidenta V.Putina darba vizīte Ņižņijnovgorodā
Krievijas prezidenta V.Putina darba vizīte Ņižņijnovgorodā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojums par lēmumu piedalīties prezidenta vēlēšanās licis visiem pasaules medijiem pievērst uzmanību politiķim un apspriest šo notikumu, uzskata politologs Maksims Žarovs.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik, Aleksejs Stefanovs. Savu lēmumu balotēties Krievijas prezidenta vēlēšanām Vladimirs Putins paziņoja Ņižņijnovgorodā, kur ieradās, lai apsveiktu Gorkijas automašīnu rūpnīcas kolektīvu 85. gadu jubilejā. Paziņojums izskanēja atbildei uz rūpnīcas strādnieka jautājumu. Dažas stundas iepriekš Krievijas prēmijas "Krievijas Brīvprātīgais 2017" pasniegšanas ceremonijā Vladimiram Putinam tika uzdots līdzīgs jautājums, taču no atklātas atbildes viņš izvairījās un paskaidroja, ka viņa lēmums ir atkarīgs no tautas atbalsta.

"Putina lēmums paziņot, ka viņš nolēmis balotēties prezidenta vēlēšanām, tieši šodien ir saistīts ar to, kas vakar notika jautājumā par Krievijas izlases dalību Olimpiskajās spēlēs, kad Starptautiskā Olimpiskā komiteja pieņēma absolūti prettiesisku voluntāru lēmumu atņemt mūsu olimpiešiem tiesības piedalīties Olimpiādē ar Krievijas karogu.

Domāju, saskaņā ar sākotnējo scenāriju, Putinam bija jāpaziņo par lēmumu balotēties mazliet vēlāk, taču tieši šī situācija ar mūsu sportistu nepielaišanu Olimpiādē kļuva par galveno faktoru, kurš ietekmēja Vladimira Vladimiroviča nodomu paziņot par savu lēmumu agrāk. Tagad negatīvs, kas kopš vakarvakara plūda par Krieviju gan pasaules, gan mūsu medijos, pamazām izsīkst," — ir pārliecināts Maksims Žarovs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 2017. gada 6. decembrī tiekas ar Gorkijas automašīnu rūpnīcas darbiniekiem - Sputnik Latvija
Vladimirs Putins piedalīsies prezidenta vēlēšanās

Pēc politologa domām, tagad medijiem visa pasaulē ir parādījusies jauna tēma — Vladimira Putina jaunā prezidentūra. Tagad visi sāks apspriest, ar kādu programmu Putins piedalīsies vēlēšanās, kā šī programma tiks īstenota. "Man šķiet, galvenais šīsdienas notikums pasaulē, neapšaubāmi, ir Vladimira Putina balotēšanās nākamajam prezidentūras termiņam," — uzsvēra politologs.

Neskatoties uz šo ziņu, SOK vakarējā lēmuma atstātais nepatīkamais iespaids nav zudis, un jautājums vēl nav noslēgts. Pēc Žarova domām, laikā no 10. līdz 12. decembrim, kad notiks olimpiskā sēde, kurā tiks sniegts Krievijas oficiālais lēmums, Vladimirs Putins paudīs savu viedokli.

"Domāju, arī viņa lēmums par to, kā Krievija rīkosies ar Olimpiādi Phjončhanā, sastāvēs no vairākiem posmiem — tieši tāpat kā šodien Vladimirs Putins vairākos posmos paziņoja par savu balotēšanos prezidenta vēlēšanām," — uzskata eksperts.

Pie tam Putins jau tagad ir apspēlējis Starptautisko Olimpisko komiteju — ar savu paziņojumu viņš krasi mainīja informācijas fonu ap Krieviju. "Putina balotēšanās ir šīsdienas svarīgākais notikums pasaulē. Tāpēc mediji visā pasaulē un Krievijā būs spiesti pārslēgties no Olimpiādes pie Putina palotēšanās jaunam prezidentūras termiņam. Es domāju, šī tēma vēl ilgi būs svarīgākā visā pasaulē — tas ir liels pozitīvs notikums auditorijai Krievijā un politikā kopumā," — uzskata Maksims Žarovs.

Ziņu lente
0