Politika

Porošenko partija pieprasa 24 stundu laikā saukt pie atbildības Saakašvili

© REUTERS/Valentyn OgirenkoMihaila Saakašvili aizturēšana Kijevā, 2017. gada 5. decembrī
Mihaila Saakašvili aizturēšana Kijevā, 2017. gada 5. decembrī - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otrdienas rītā tiesībsargi aizturēja Mihailu Saakašvili sakarā ar "sadarbību ar noziedzīgu organizāciju dalībniekiem un to noziedzīgās darbības slēpšanu", taču viņa atbalstītāji ar spēku atbrīvoja politiķi.

 

RĪGA, 6. decembris — Sputnik. Ukrainas parlamenta lielākā frakcija "Petro Porošenko bloks" pieprasa no tiesībsargiem 24 stundu laikā saukt pie atbildības visus, kuri ir saistīti ar valsts apvērsuma mēģinājumu, tostarp bijušo Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili, teikts partijas paziņojumā, vēsta RIA Novosti.

Bijušais Gruzijas prezidents un bijušais Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Saakašvili pieļauj, ka Ukrainas varas iestādes varētu viņu nogalināt

Otrdienas rītā tiesībsargi aizturēja Mihailu Saakašvili sakarā ar "sadarbību ar noziedzīgu organizāciju dalībniekiem un to noziedzīgās darbības slēpšanu", taču viņa atbalstītāji ar spēku atbrīvoja politiķi. Ukrainas ģenerālprokurors paziņoja, ka Saakašvili organizētās akcijas finansējuši bijušā prezidenta Viktora Janukoviča cilvēki, tostarp biznesmenis Sergejs Kurčenko, un to mērķis — valsts varas gāšana Ukrainā. Saakašvili apsūdzības noliedza.

Partijas "Petro Porošenko bloks" pārstāvji norādīja, ka pilnībā atbalsta ģenerālprokurora lēmumu saukt pie atbildības Mihailu Saakašvili.

"Iesniegtie pierādījumi precīzi parāda Saakašvili īsteno seju, kurš savas bagātības un politisko ambīciju dēļ ir gatavs sadarboties ar kriminālajām autoritātēm un Janukoviča atbalstītājiem, kuri slēpjas no Ukrainas tiesas Krievijā," — teikts ziņojumā.

Prezidenta partija uzskata, ka šo pierādījumu tiesisko vērtējumu jāsniedz tiesai.

"Partijas "Petro Porošenko bloks" frakcija pieprasa no tiesībsargājošajām iestādēm 24 stundu laikā identificēt vai nopratināt visas valsts apvērsuma mēģinājumā iesaistītās personas un saukt pie atbildības vainīgos, tostarp tautas deputātus, pretlikumīgo darbību organizatorus un līdzdalībniekus kopā ar viltus līderi Saakašvili," — paziņoja "Petro Porošenko bloks".

Ziņu lente
0