Viedoklis

Olimpiāde bez Krievijas. Gaišredzīgs feļetons

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasOlimpiskie gredzeni
Olimpiskie gredzeni - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskā Olimpiskā Komiteja izvērtē jautājumu par to, vai 2018. gada Olimpiskajās spēlēs Phončhjanā tiks pielaista Krievijas komanda.

Savā feļetonā viedokli par to, kādas būs Olimpiskās spēles bez Krievijas, stāsta Igors Romanovičs RIA Novosti.

Starptautiskās Olimpiskās Komitejas priekšsēdētājs apsveica sportistus un īpaši uzsvēra, cik nozīmīga ir tīrība sportā. Pēc tam sākās valstu delegāciju tradicionālā parāde.

Gar tribīnēm, valstot bicepsus un tricepsus, soļoja amerikāņu kērlingistes un slēpotājas — uzmanības deficīta sindroma un hiperaktivitātes slimnieces. Gaisa skūpstus skatītājiem koķeti sūtīja kaislīgie somu daiļslidotāji no vīriešu pāru slidotāju komandas, aizdimdināja ar tuberkulozi slimie kanādiešu bobslejisti un aizsoļoja plecīgās norvēģu biatlonistes, draudzīgi aizelsdamās no astmas.

Школьник Рома Старков и его флешмоб #noRussianoGames - Sputnik Latvija
#noRussianoGames: pusaudža iniciatīva izplatās sociālajos tīklos kā lavīna

Pēc tam populārais dienvidkorejiešu dziedātājs PSY ASV Jūras kājnieku kora pavadījumā nodziedāja Olimpisko himnu. Viņš dziedāja tik aizkustinoši, ka piedziedājumu "Opa gangnam stail!" vienotām jūtām dziedāja līdzi viss stadions.

Atklāšanas ceremonijas noslēgumā tika aizdedzināta olimpiskā uguns. Pēc tam atveda ķerru ar medaļām un ķērās pie apbalvošanas.

Medaļu priekšpusē bija kalts Maklarena vīrišķīgais profils — objektivitātes un godīguma simbols. Otrajā pusē tradicionālās korejiešu grafikas stilā bija atainota vientuļa apse ar tajā pakārto Rodčenkovu. To ieskāva uzraksts "Paturi prātā WADA informatorus, kuri ziedojuši dzīvības par sporta tīrību". Kompozīcija bija izsmalcināta un lakoniska.

ASV delegācija bija lielākā, tāpēc amerikāņu sportisti pārliecinoši izcīnīja uzvaru zelta medaļu ieskaitē. Sīvā sportiskā cīņā viņi iekaroja trīssimt piecdesmit trīs augstākās proves medaļas.

Aiz viņiem pamatīgi atpalika pārējās demokrātiskās valstis, kurās dopinga lietošana bez ārstējošā ārsta izziņas tāpat ir stingri aizliegta.

Bobslejs. Aleksandrs Kasjanovs un Aleksejs Puškarovs - Sputnik Latvija
"Taisnība ir mūsu pusē": Krievijas bobslejistu akcija Kanādā

Augstu virs stadiona pavīdēja kaut kāda raķete, un slēgšanas ceremonija tika saīsināta. Skatītāji un sportisti sāka izklīst. Pa priekšu visiem, apsteidzot pat slēpotājus ar hiperaktivitātes sindromu, skrēja ASV Jūras kājnieku koris. Tikai ar milzu grūtībām organizatori viņus panāca un neapstājoties pasniedza kājniekiem atlikušās zelta medaļas. Koris pateicīgi nodziedāja "Dievs, sargi Ameriku" un pielika soli.

Vēlāk noskaidrojās, ka virs stadiona pavīdēja nevis raķete, bet gaisa pūķis, ko gaisā bija palaiduši vietējie bērneļi, taču ASV jau paspēja apsūdzēt KTDR par baismīgo provokāciju, bet SOK uz mūžu diskvalificēja visus ziemeļkorejiešu sportistus, atņēma Krievijai vēl desmit olimpiskās medaļas un uzvaru Kuļikovas kaujā.

Tā, lūk, labais kārtējo reizi uzvarēja ļauno.

Ziņu lente
0