Aktīviste no Latvijas saņēmusi prēmiju par cilvēku tirdzniecības apkarošanu

CC0 / pixabay / Балтийское море
Балтийское море - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas jūras valstu padome novērtējusi trīs sieviešu darbu no Krievijas, Latvijas un Igaunijas cilvēku tirdzniecības un bērnu seksuālās ekspluatēšanas apkarošanā.

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. Par Baltijas prēmijas ieguvējām par ieguldījumiem cilvēku tirdzniecības apkarošanā tika atzītas Maija Rusakova (Krievija), Sirle Blumberga (Igaunija) un Sandra Zalcmane (Latvija), vēsta Baltijas jūras valstu padome (BJVP).

Apbalvošanas ceremonija notika trešdienas vakarā Stokholmā. Sandra Zalcmane ir sociālā darbiniece no Latvijas, kura, tostarp, kļuvusi par godalgas ieguvēju par cilvēku tirdzniecības upuru sociālās rehabilitācijas atbalsta sistēmas "Patvērums "Drošā māja"" izveidošanu, par dažādu valsts dienestu darbinieku apmācību sakarā ar cilvēku tirdzniecības jautājumiem. Tāpat viņa aktīvi uzstājas ar lekcijām valsts augstskolās, ir vairāku ar cilvēku tirdzniecību saistītu grāmatu autore.

Maija Rusakova ir "Stellit" reģionālās sociālo projektu sabiedrības organizācijas direktore iedzīvotāju labklājības nozarē. Viņa ir socioloģe, vairāk nekā divdesmit publikāciju autore, kuras tika veltītas prostitūcijai un cilvēku tirdzniecībai un publicētas gan Krievijā, gan ārvalstīs. Viņa iniciējusi vairākus desmitus projektu sakarā ar metodoloģiskās un praktiskās palīdzības sniegšanu sabiedrības organizācijām, kas nodarbojas ar jautājumiem saistītiem ar seksuālo ekspluatēšanu un pretošanos cilvēku tirdzniecībai.

Sirle Blumberga ir nevalstiskās organizācijas "Dzīve rītdienas labā" direktore, ko viņa izveidoja 1999. gadā, lai apkarotu cilvēku tirdzniecību, organizācija tāpat aktīvi strādā seksuālās audzināšanas jomā bērnu vidū, akcentējoties uz seksuālās ekspluatēšanas riskiem.

Godalga tiek piešķirta un iesniegta reģionā pirmo reizi, un neparedz jebkāda veida naudas apbalvojumu. Par vienu no tās piešķiršanas mērķiem kļuva ceremonijas organizatoru tieksme pievērst uzmanību daudziem nemanāmam, taču svarīgam reģionālo aktīvistu darbam palīdzības sniegšanā cilvēku tirdzniecības un seksuālās ekspluatēšanas upuriem. Šī gada godalgai pretendēja 17 cilvēki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Islandes, Zviedrijas, Norvēģijas un Dānijas.

Ziņu lente
0