Krievijas ārlietu ministrs: jānostiprina krievu valodas pozīciju aizsardzība

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs atzīmējis, ka vairākās valstīs, it īpaši Baltijā un Ukrainā, krievu tautiešiem īpaši nepieciešama tiesību aizsardzība.

RĪGA, 29. novembris — Sputnik. Krievijas tautiešu diskriminācijas apstākļos vairākās valstīs, it īpaši Baltijā un Ukrainā, Krievijai ir jāuzlabo politisko, pilsonisko un etniskās kultūras tiesību aizsardzības metodes, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, uzstājoties Ārvalstīs dzīvojošo tautiešu atbalsta un tiesību aizsardzības fonda padomes sēdē.

"Tautiešu atbalsts un viņu likumīgo tiesību un interešu aizstāvība ir viena no mūsu neapšaubāmajām prioritātēm, tas norādīts KF ārpolitikas koncepcijā. Mēs visi esam ieinteresēti veikt tālāku krievu pasaules konsolidāciju, paaugstināt tās pārstāvju autoritāti viņu mītnes valstīs," – Lavrova teikto citēja Krievijas ĀM vietne.

Ministrs augstu novērtēja Ārvalstīs dzīvojošo tautiešu atbalsta un tiesību aizsardzības fonda darbu.

"Lietderīgu ieguldījumu kopējā darbā sniedz Ārvalstīs dzīvojošo tautiešu atbalsta un tiesību aizsardzības fonds, kas jau paspējis uzkrāt vērā ņemamu pieredzi. Izveidotajā tiesiskās palīdzības centru tīklā tiek sniegts atbalsts krievu kopienu pārstāvjiem," – informēja politiķis. Viņš norādīja, ka nepieciešama tautiešu tiesību aizsardzības metožu pilnveidošana.

Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs: paziņojumi par Krievijas draudiem Baltijas valstīm ir absurdi

"Šim jautājumam jāsaglabā prioritāte Fonda darbībā. Jānostiprina krievu valodas pozīciju, kultūras mantojuma, vēsturiskās atmiņās saglabāšana, kopumā jādod pretspars diskriminācijai, tostarp arī sadzīves līmenī," – piebilda Sergejs Lavrovs.

Nekomerciālā organizācija "Ārvalstīs dzīvojošo tautiešu atbalsta un tiesību aizsardzības fonds" ir nodibināta atbilstoši Krievijas Federācijas prezidenta rīkojumam. Darbu tā sāka 2012. gada 1. nakvārī. Fonda dibinātāji ir Krievijas ĀM un federālā aģentūra "Rossotrudņičestvo".

Fonda mērķis ir vispusīga tiesiskā un cita veida atbalsta sniegšana Krievijas tautiešiem viņu tiesību, brīvību un likumisko interešu pārkāpšanas gadījumos saskaņā ar cilvēktiesību jomā izstrādātajiem starptautisko tiesību vispāratzītajiem principiem un normām.

Ziņu lente
0