Politika

ASV plāno organizēt vispasaules boikotu Pasaules čempionātam futbolā Krievijā

© Foto : из архива автораSporta žurnālists Aleksejs Osins
Sporta žurnālists Aleksejs Osins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sporta žurnālists Aleksejs Osins ir pārliecināts: lai pārliecinātu vadošās valstis atteikties no dalības mundiālē Krievijā 2018. gadā, amerikāņiem nāksies piespiest visus domāt, ka krievi ēd bērnus.

RĪGA, 27. novembris — Sputnik. Krievijas Federācijas padome saņēmusi dokumentālas liecības par to, ka ASV plāno ar Eiropas sporta ierēdņu starpniecību izdarīt "maksimālu spiedienu" pret Krieviju 2018. gadā ar mērķi diskreditēt pasaules čempionātu futbolā, informē RIA Novosti.

Александр Патрюкс на дистанции индивидуальной гонки среди мужчин на чемпионата мира по биатлону - Sputnik Latvija
Krievijai atkal atņemts biatlona Pasaules kausa posms

Federācijas padomes Valsts suverenitātes komisijas priekšsēdētājs Andrejs Kļimovs pastāstīja, ka 28. novembrī ieplānota sēde, kurā tiks izskatīts minētais jautājums. Tajā piedalīsies Krievijas Ārlietu ministrijas, Sporta ministrijas un Olimpiskās komitejas pārstāvji.

Sporta žurnālists Aleksejs Osins intervijā radio Sputnik pauda viedokli par to, ka ASV noteikti centīsies jebkādām metodēm diskreditēt Krievijas mundiāli: meklēs kompromitējošu informāciju par Krieviju un centīsies pierunāt vadošās valstis boikotēt čempionātu.

"Tā ir kopēja tendence, rit politiska cīņa visās frontēs, sākot no militārajām, bet sportu mīl visā pasaulē, īpaši tādu grandiozu notikumu kā pasaules čempionatu futbolā — šeit vienkārši nepieciešams iespert Krievijai," — paziņoja Osins.

Pēc viņa domām, amerikāņiem neveiksies diskreditēt čempionātu Krievijā, jo futbolisti pasaules čempionātā var piedalīties tikai dažas reizes, un ir jāizdomā kaut kas neiedomājami šausmīgs, lai pārliecinatu viņus nebraukt uz Krieviju, piemēram, ka krievi ēd bērnus vai masveidā slepkavo miljardiem cilvēku.

Ziņu lente
0