Maskava uzskata par iespējamu apokaliptisku scenāriju Korejas pussalā

© REUTERS / KCNAZiemeļkorejas raķetes starts. Foto no arhīva
Ziemeļkorejas raķetes starts. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija aicina Vašingtonu un Phenjanu "uzelpot", nomierināties un sākt pārrunas.

RĪGA, 27. novembris — Sputnik. Patlaban pastāv apokaliptisku notikumu scenārijs Korejas pussalā. Krievija cer, ka tas neīstenosies realitātē, paziņoja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Igors Morgulovs, informē RIA Novosti.

"Diemžēl esmu spiests teikt, ka pastāv notikumu attīstības apokaliptisks variants šajā reģionā, un ļoti ceru, ka reģiona sabiedrībai pietiks veselā saprāta, lai šis negatīvais scenārijs neīstenotos," — viņš teica, uzstājoties kluba "Valdai" sesijā Seulā.

ASV prezidents Donads Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV senators informējis par "trešā pasaules kara risku" Donalda Trampa dēļ

Morgulovs aicināja Vašingtonu un Phenjanu "uzelpot", nomierināties un sākt pārrunas. "Ja savaldība, ko pēdējo divu mēnešu laikā demonstrē Phenjana (kopš 15. septembra Phenjana nav veikusi izmēģinājumus), sastaptos ar atbilstošiem atbildes soļiem no ASV un to sabiedroto puses, būtu bijis iespējams pāriet pie mūsu (ar Ķīnas Tautas Republikas) "ceļa kartes" otrā posma, tas ir, sākt tiešas ASV un Ziemeļkorejas pārrunas," — uzsvēra diplomāts un piebilda, ka pārrunās būtu iespējams apspriest miermīlīgas līdzāspastāvēšanas principus.

Pēc Krievijas ārlietu ministra vietnieka domām, atelpa ASV un KTDR attiecībās ļaus atkāpties no bīstamās robežas, pie kādas patlaban atrodas situācija. "Gan (KTDR — red.) izmēģinājumu, gan (ASV — red.) mācību abpusējā negatīvā ietekme ir absolūti neapstrīdama," — piebilda politiķis.

Pēdējā laikā Phenjanas un Vašingtonas konfrontācija ir saasinājusies ASV un Dienividkorejas militāro mācību fonā, kas tiek organizētas ar mērķi sagatavoties uzbrukumam Ziemeļkorejai kara gadījumā. Dienvidkorejā dislocēti aptuveni 28 tūkstoši amerikāņu karavīru, aizbildinoties ar KTDR nestajiem draudiem. Savukārt Phenjana bīstas no no ASV draudiem un palielina savu kodolieroču un raķešu potenciālu, neskatoties uz ANO Drošības Padomes stingrajām sankcijām

Ziņu lente
0