Latvijas bobsleja izlases treneris atvainojies par līdzjutēju uzvedību

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasBobslejs. Aleksandrs Kasjanovs un Aleksejs Puškarovs
Bobslejs. Aleksandrs Kasjanovs un Aleksejs Puškarovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas līdzjutēju uzvedība Pasaules kausā bobslejā un skeletonā Kanādā neradīja šķēršļus Krievijas ekipāžai, taču nepatīkami pārsteidza Latvijas izlasi.

RĪGA, 27. novembris — Sputnik. Latvijas izlases vecākais treneris Sandis Prūsis atvainojies par līdzjutēju uzvedību, kuri aizskāra Krievijas sportistus Pasaules kausa trešajā posmā Kanādā, pastāstīja Krievijas Bobsleja federācijas prezidents Aleksandrs Zubkovs, kura teikto citēja Gazeta.ru.

Vistlerā noslēdzies Pasaules kausa bobslejā un skeletonā kartējais posms. Četrinieku sacensībās uzvaru izcīnījusi Krievijas ekipāža — Aleksandrs Kasjanovs, Ilvirs Huzins, Vasilijs Kondratenko un Aleksejs Puškarovs. Iepriekš, divnieku sacensībās Kasjanovs un Puškarovs uzrakstīja uz sava boba sāniem "The truth is on our side. Taisnība ir mūsu pusē. Sochi 2014", lai atbalstītu savus kolēģus — Aleksandru Zubkovu un Olgu Stuļņevu, ko diskvalificēja SOK.

Skeletons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Zubkovs: atgriežas savstarpējo boikotu ēra

Pēc uzstāšanās Kasjanovs pastāstīja portālam Sports.ru, ka līdzjutēji no Latvijas velti centušies traucēt komandas darbā.

"Bijām spiesti uzstāties nedraudzīgā atmosfērā. Brīdī, kad startējām, Latvijas izlases līdzjutēji sāka izkliegt aizvainojošas frāzes un centās psiholoģiski mums kaitēt. Taču tas mūs neietekmēja, ieskrējienu sen esam apguvuši līdz automātiskām darbībām. Vienkārši pati situācija bija neglīta, un trokšņotāji paši sevi parādīja no sliktās puses," — pastāstīja Kasjanovs.

Zubkovs uzsvēra, ka Latvijas izlases pārstāvji tamlīdzīgu līdzjutēju uzvedību neatbalsta.

"Pēc pirmā brauciena aprunājāmies ar Latvijas bobslejistu treneri Prūsi, kurš mums atvainojās un paziņoja, ka šos cilvēkus nepazīst. Latvijas trenerus pašus pārsteidza līdzjutēju grupiņas nekaunīgā uzvedība.

Tāpat gribu piebilst, ka attiecības visas pasaules bobsleja saimē tagad ir daudz draudzīgākas nekā, piemēram, skeletonā," — Zubkovs piezīmēja.

Jāpiebilst, ka Sandis Prūsis, vairākkārtējs nacionālo sacensību, Pasaules un Eiropas kausu bobslejā uzvarētājs un godalgots dalībnieks, pirms 2002. gada Olimpiskajām spēlēm Soltleiksitijā tika pieķerts dopinga lietošanā. Sākotnēji viņš tika diskvalificēts uz diviem gadiem, taču pēc Latvijas federācijas protesta sods tika samazināts līdz trim mēnešiem, jo Prūsis lietojis uztura piedevas, nezinot, ka to saturā ir aizliegts preparāts.

Ziņu lente
0