Rīgas policija palīdzēja zēnam no Lietuvas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais Lietuvas sporta orientēšanās komandas dalībnieks apmaldījās Vecrīgas ielās, taču viņam palīgā nāca Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki.

RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Mazais lietuvietis apmaldījās Vecrīgā, taču spēja atrast savējos pateicoties nevienaldzīgai rīdziniecei un Rīgas Pašvaldības policijas darbam.

19. novembra dienā policijai piezvanīja sieviete, kura pastāstīja, ka pamanīja Vecrīgas ielā raudošu zēnu. Viņš nevarēja atbildēt uz jautājumiem ne angļu, ne krievu valodā, tādēļ sieviete centās parunāt ar viņu ar Google Translate palīdzību. Noskaidrojās, ka zēns atbrauca uz Latviju no Lietuvas ar sporta komandu uz orientēšanās sacensībām, taču neatceras ne trenera, ne vecāku telefona numuru, savukārt sava mobilā viņam pagaidām vēl nav.

Policisti iesēdināja zēnu mašīnā, lai viņš sasildās. Viens no kārtības sargiem atcerējās, ka viņa tēvs prot lietuviešu valodu — viņš arī palīdzēja parunāt ar zēnu.

Noskaidrojās, ka šīs sporta komandas autobuss stāv uz vienas no degvielas uzpildes stacijām blakus Vecrīgai. Policisti atrada to un nodeva zēnu trenerim.

Atgādinam, ka bērnam ir jāzina savs vārds, uzvārds, mājas adresi un telefonu, tāpat  vēlams iztaisīt kartiņu ar šiem numuriem un ielikt bērna kabatā. Tāpat ir vērts paskaidrot bērniem, ka gadījumā, ja viņi pazūd pilsētā, viņiem ir jāvēršas     

Ziņu lente
0