Latvija kļuvusi par labāko Baltijas valstu vidū Paying Taxes reitingā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai gan laiks tērēts nodokļu apmaksai Latvijā, vairākkārt pārsniedz to pašu rādītāju Igaunijā un Lietuvā, viszemākā uzņēmumu nodokļu likme ļāva Rīgai ieņemt 13. vietu.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Latvijas nodokļu sistēma ir vispievilcīgākā Baltijas valstu vidū, savukārt 190 pasaules valstu vidū ir 13. pievilcīgākā, liecina pēdējā Pasaules Bankas un auditoru kompānijas PricewaterhouseCoopers atskaite par pasaules nodokļu sistēmām.

Igaunija un Lietuva arī iekļuva Paying Taxes 2018 reitinga labāko divdesmitniekā, ieņemot 14. un 18. vietu attiecīgi.

Portfelis ar dokumentiem - Sputnik Latvija
Latvija ieguvusi sliktāko vietu Doing business reitingā Baltijas valstu vidū

Saskaņā ar pētījuma datiem, Latvijā kopējā uzņēmumu nodokļu likme sastāda 35,9% (zemākā Baltijas valstu vidū), laiks, kurš tiek tērēts nodokļu apmaksai, — 169 stundas, savukārt maksājumu skaits, ko ir jāveic, ir septiņi. Igaunijā likme sastāda 48,7%, savukārt apmaksāt visus nodokļus var vien 50 stundās un astoņās operācijās. Lietuvā likme sastāda 42,7%, nodokļu apmaksai būs nepieciešamas 109 stundas un 11 operācijas.

Pirmo vietu dala Katara un AAE, trešajā atrodas Honkonga. Tām seko Īrija, Bahreina, Kuveita, Singapūra, Dānija, Jaunzēlande un Maurīcija.

Krievija atrodas 52. vietā, Ukraina – 43., Lielbritānija – 23., Šveice – 19.

Vislielākās problēmas nodokļu apmaksas jomā pastāv Čadas Republikā. Tā ieņem pēdējo vietu. Priekšpēdējā vietā ierindojas Centrālāfrikas Republika, mazliet augstāk – Venecuēla un Bolīvija.

Ziņu lente
0