Piecsimt tūkstoši eiro no budžeta – lekcijām prostitūtām

© VALERY HACHE / AFPSeksa industrijas darbinieces
Seksa industrijas darbinieces - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2019./2020. gada valsts budžetā paredzēts neparasts izdevumu pants – prostitūtu pāraudzināšanai un viņu klientu rehabilitācijai.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. 2019./20. gg. budžetā paredzēta iespaidīga summa — 469 695 eiro seksa industrijas darbinieču pāraudzināšanas kursiem un viņu klientu rehabilitācijai.

Portāls Kasjauns.lv vēsta, ka programmu kontrolēs ierēdnis no Labklājības  ministrijas, kura mēnešalga sastādīs 1185 eiro.

Женские ноги - Sputnik Latvija
Latvijas policija veic "kontroles pirkumus" bordeļos

Jāpiebilst, ka IeM sagatavotais jaunais likumprojekts prostitūcijas ierobežošanai paredz, ka no 2019. gada mīlas priesterienes pienākumus varēs pildīt tikai sievietes vecumā no 25 gadiem. No šī vecuma būs ļauts arī izmantot prostitūtu pakalpojumus. Tāpat kā iepriekš, likumā paredzētas vietas, kur ar prostitūciju nodarboties aizliegts (piemēram, mācību iestāžu tuvumā). Legālā seksa industrija turpina cīņu par "naktstauriņu" veselību: bez medicīniskās pārbaudes strādāt būs aizliegts.

Lekcijas prostitūtām

Jaunais likumprojekts paredz sodu 150 — 1000 eiro apmērā prostitūtām, kas pieķertas pārkāpumos. Labākajā gadījumā tiks izteikts brīdinājums. Uz soda mīkstināšanu varēs cerēt prostitūtas, kas piekritīs iziet sociālos un rehabilitācijas kursus, LTV programmā pastāstīja IeM Nozares politikas departamenta vadītājs Arnis Jurševičs.

Работницы интимных услуг - Sputnik Latvija
Rudenī Saeima izskatīs likumprojektu par prostitūcijas ierobežošanu

Kursu mērķis — pāraudzināt prostitūtas, lai tās pārtrauktu savu nodarbi. Savukart viņu klientiem tiks piefāvāta sociālā rehabilitācijas, kuras ietvaros viņos tiks audzināta cita vērtību sistēma. Likumprojekts paredz, ka sociālās rehabilitācijas veidu, apjomu, saturu un citus aspektus noteikts Ministru kabinets.

Saskaņā ar likumprojektu 2019. gadā šo programmu realizācijai tiks iztērēti 206 371 eiro, bet 2020. gadā — 263 324 eiro.

Sociālie tīkli par jauno likumprojektu: vai tas ir joks?

Taču varasvīru iecere pāraudzināt prostitūtas un viņu klientus radījusi negatīvu atsauksmi.

"Tas ir kāds joks? Mēs vācam ziedojumus slimiem bērniem, bet pusmiljonu budžeta līdzekļus grib ieguldīt mauku lekcijās? " — tīklā Twitter raksta Aigars Prūsis.

​​"Tad, kad tu domā, ka viņi jau tā naudu vēl nelietderīgāk izmantot nevar, viņi atrod jaunu veidu, kā pārsteigt!" — viņam atbildēja Jezus Kristus.

​​​"Ģimenisko vērtību propaganda būtu efektīvākai prostitūcijas apkarotājs… Bet liberāļiem tas neder…" — ziņu komentēja Kaspars.

​​"Kur tad viņi tik daudz prostitūtu kursiem savāks? Šķiet, ministrijās ir arī tam nepieciešamie resursi!" — tīklā Facebook atzīmēja bijušais detektīvs un jurists Mihails Černousovs.

"Lai lasītu lekcijas prostitūtām, pašas prostitūtas nav vajadzīgas. Vajadzīgs tikai finansējums", — publikāciju komentēja Iļja Kozirevs.

Ziņu lente
0