Krievu prankeri Bergmaņa vārdā izjokojuši Spānijas aizsardzības ministri

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
VDK aģenti ir visur – telefona sarunā paziņoja krievu prankeri, kuri tēloja Latvijas aizsardzības ministra lomu.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Krievu prankeri Vladmirs Kuzņecovs un Aleksejs Stoļarovs (Vovans un Leksuss) Latvijas aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa vārdā paziņoja Spānijas aizsardzības ministrei Marijai Doloresai de Kospedālei, ka Katalonijas politiķis Karless Pudždemons, iespējams, ir FDD (Federālā drošības dienesta) aģents. Telefona sarunas ierakstu un izdruku publicējis portāls Vesti.ru.

Telefona sarunā prankeri pastāstīja, ka Katalonijas bijušais vadītājs Pudždemons gatavojot Spānijā "Ukrainas scenāriju". Viņi piezīmēja, ka informāciju par Pudždemona iespējamo darbību Krievijas specdienestos ar segvārdu Čipolino saņēmuši Latvijas specdienesti un apstiprinājuši viņu kolēģi no Ukrainas. Spānijas politiķe uzklausīja ziņas ļoti nopietni un paziņoja, ka nekavējoties ziņos par to premjerministram Mariano Rahojam.

ASV kongresmene Maksīna Votersa - Sputnik Latvija
Prankeri izjokojuši ASV kongresmeni, kura stāstījusi par Krievijas uzbrukumu Korejai

Kuzņecovs un Stoļarovs sarunā pauda bažas par notikumiem Katalonijā un piedāvāja palīdzību jebkurā brīdī "radikāla uzliesmojuma gadījumā" — līdz pat bruņoto spēku nogādei Barselonā. Kospedāle neatteicās no Latvijas armijas palīdzības. Viņa pažēlojās par nejauko noskaņojumu sociālajos tīklos un izteica pārliecību, ka viss nāk no Krievijas teritorijas, taču atzina, ka Spānijai nav nekādu faktu, kas apliecinātu: Krievija ir iesaistīta Katalonijas notikumos.

"Patlaban liels skaits tūristu, kuri nogādāti Barselonas teritorijā atpūsties, izliekas par tūristiem no Krievijas, galvenokārt, par 50% ir Krievijas specdienestu karavīri," — iegalvoja prankeri.

Viņi paziņoja, ka arī Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis ir VDK aģents.

"Arī mans šoferis ir VDK vadītājs, un sieva — FDD ģenerālis," — piezīmēja prankeris, kurš tēloja Bergmaņa lomu.

Vēlāk Kospedāle pati piezvanīja prankeriem, lai vienotos par tikšanos augstākā līmenī Gēteborgas pilsētā Zviedrijā, kur vakar darbu sāka ES samits darba tirgus un ekonomiskās izaugsmes jautājumos. 

Ziņu lente
0