Latvijā izveidos jaunu Valsts policijas struktūru

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā veiks Valsts policijas darba izpēti, pēc kā sāksies jaunas iestādes struktūras veidošana.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Latvijā tuvākajā laikā gaidāma Valsts policijas reforma, vēsta rus.lsm.lv.

Pēc iestādes priekšnieka Inta Ķuzes sacītā, esošā struktūra ir novecojusi un prasa pēc reformas īstenošanas, kura ņems vērā visus Valsts policijas šobrīd noteiktos uzdevumus.

Turklāt Ķuzis atzīmēja, ka policijai ar katru gadu parādās arvien vairāk jaunu funkciju.

Iestāde iesniegusi prasību pētījuma veikšanai par policijas darbu esošajos drošības apstākļos, kurš tiks veikts ar Eiropas Savienības atbalstu.

Latvijas valsts policija - Sputnik Latvija
Latvijas policija publicējusi savu pakalpojumu cenas

"Ļoti svarīgs ir skats no malas. Jāsniedz vērtējums policijas lomai, izejot no dažādiem parametriem, piemēram, noziedzības līmeņa un iedzīvotāju skaita," teica Ķuzis.

Viņš atzīmēja, ka jaunas struktūras veidošana notiks tuvākajos divos gados.

Taču iestādes vadītājs uzsvēra, ka reformas īstenošanas laikā policistus negrasās atlaist, jo ir svarīgs katrs darbinieks, un vadībai ir jādara viss iespējamais, lai tos noturētu.

Tāpat Ķuzis paziņoja, ka iespējama kibernoziegumu apkarošanas apakšvienības paplašināšanās.

Kā iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, Valsts Kontroles revīzija par pirmstiesas izmeklēšanas efektivitāti noteica, ka uz 2016. gadu gandrīz puse krimināllietu izmeklēšana Latvijas Valsts policijā notiek ilgāk par pieciem gadiem. Pirmstiesas izmeklēšanas neefektivitāte Latvijā ir saistīta ar izmeklētāju profesionālās kvalifikācijas trūkumu, sliktu Valsts policijas darba organizēšanu un nepietiekamu prokuratūras uzraudzību.    

Ziņu lente
0