Liepājas pludmalē jūra izskalojusi vairākas tonnas beigtu grunduļu

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasРыболовецкий сейнер
Рыболовецкий сейнер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liepājas reģionālā vides pārvaldei ir aizdomas, ka vairākas tonnas beigtu grunduļu izrādījās pilsētas pludmalē ne bez iemesla – garām gājušai zvejnieku kuģis varēja izmest savu lomu no klāja.

RĪGA, 15. novembris — Sputnik. Liepājas pludmale vairākas dienas bijusi piegružota ar beigtām zivīm, raksta liepajniekiem.lv.

Krastā izskalotās zivis, lielākoties grunduļi, noklāja pludmali gandrīz visā tās garumā, sākot no Dienvidu mola. Komunālās pārvaldes traktortehnika vāca tās kaudzēs kopā ar aļģēm, lai pēc tam nosūtītu uz Grobiņu pagasta atkritumu poligonu "Ķīvītes".

"Tā kā apaļo jūras grunduļu ir ļoti daudz, tad ir lielāka iespēja tos izskalot lielā vairumā. Būtu tikai daži simti kilogramu, tad dzīvnieki visu apēstu, bet tagad tie nespēj visu notiesāt un cilvēks izskalotās zivis ievēro. Jūrā pie Kurzemes krastiem šo zivju ir ļoti daudz. Tūkstošiem tonnu. To daudzums Latvijas ūdeņos pārsniedz mencu nozvejas apjomu," — pastāstīja zivju pētnieks Ēvalds Urtāns.

Liepājas reģionālās vides pārvaldes resursu kontroles sektora vadītājs Andris Junkurs kopā ar kolēģiem strādā pie tā, lai noteiktu kuģus, kuri pirms dažām dienām atradās kaut kur tuvumā un varētu būt vainīgi notikušajā.

"Kaut kāds kuģis izmetis krastā pēdējo lomu, neko nešķirojot. Acīmredzami tas noticis Liepājas ostas tuvumā, tādēļ viss koncentrējies Liepājas pludmalē," — uzskata Junkurs. Pēc viņa sacītā, izmestās zivs daudzums – no divarpus līdz trīs tonnām – varētu būt viena traļa cēliens.

Tāpat Junkurs atzīmēja, ka pēc tam, kad zivs tiks novākta no pludmales, tur nepaliks pat nepatīkamas smakas, nerunājot jau par kādu videi nodarīto kaitējumu.

"No dabas viedokļa, tā nav traģēdija," uzsvēra viņš.

Ziņu lente
0