Rīgā mēģināts likt šķēršļus filmas "Volīnija" demonstrēšanai

© пресс-фото / Varshavsky.lvПикет против показа польской военной драмы "Волынь" в Риге
Пикет против показа польской военной драмы Волынь в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainā aizliegtās Polijas mākslas filmas "Volīnija" Rīgas pirmizrādi mēģināja izjaukt piketa dalībnieki pie kinoteātra.

RĪGA, 13. novembris – Sputnik. Svētdien protestētāji mēģināja izjaukt poļu kara drāmas "Volīnija" pirmizrādi Rīgā.

Rīgā, 27. oktobrī notika Ukrainā aizliegtās poļu režisora Vojceha Smažovska mākslas filmas "Volīnija" pirmizrāde, kura stāstīts par ukraiņu nacionālistu noziegumiem pret poļiem Otrā pasaules kara gados.

Filma stāsta par poļu meitenes Zosjas likteni, kura dzīvo Volīnijā un kļūst par okupācijas, Holokausta un pēc tam piedzīvo arī ukraiņu nacionālistu noziegumus – poļu iedzīvotāju iznīcināšanu – tā saucamo Volīnijas slaktiņu. Līdz šim visā Eiropas Savienībā "Volīnija" demonstrēta tikai Polijā un Latvijā.

12. novembrī notika atkārtota kinolentes pirmizrāde Rīgā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā. Taču uz kinoteātri atnākušos cilvēkus satika piketa dalībnieki ar plakātiem: "Nē Volīnijai", "Volīnija – ārā no Latvijas!!!"

"Absolūta nelietība jebkura saprātīga cilvēka acīs ir runas par Eiropas vērtībām, amerikāņu demokrātiju un tūlītējs naids pret līdzpilsoņiem, tiklīdz viņi sāk šaubīties par to, ka Waffen SS soda vienības nav diži varoņi, brīvības un neatkarības cīnītāji. Tie ir absolūti meli, ka filma ir antiukrainiska. Patiesībā filma ir antifašistiska. Tā ir par taisnību. Taču vēl smagāk kļūst no tā, ka liekas: nelaime vairs nav aiz kalniem, pagaidām gan vēl tikai ar plakātiem," – pastāstīja kinoseansa organizators Ruslans Pankratovs.

Krievu kopienu apvienotā kongresa līdzpriekšsēdētājs Aleksandrs Gapoņenko pastāstīja savā Facebook lapā, ka diskusijās laikā pēc filmas uzstājās "visiem zināmais Drošības policijas aģents" un sāka aicināt krievus ķerties pie ieročiem. Provokāciju pārtrauca paši skatītāji.

Ziņu lente
0