Sunday Times: konservatori atbalsta Terēzas Mejas atstādināšanu

© AP Photo / Virginia Mayo, PoolПремьер-министр Великобритании Тереза Мэй на цифровом саммите ЕС в Таллине
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй на цифровом саммите ЕС в Таллине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četrdesmit Lielbritānijas parlamenta deputāti pauduši atbalstu Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas atstādināšanai.

RĪGA, 12. novembris — Sputnik. Četrdesmit Lielbritānijas parlamenta deputāti piekrituši parakstīt kopīgu vēstuli, lai paustu neuzticību premjerministrei Terēzai Mejai, ņemot vērā ieilgušās pārrunas Brexit jautājumā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Sunday Times.

Eiropas Savienības amatpersonas iepriekš brīdināja, ka pārrunās ar Lielbritāniju iestājies "krīzes režīms", un sākotnējo darījumu Brexit jautājumā, domājams, neizdosies parakstīt decembrī, kā bija plānots.

Līdz ar to, atzīmē Sunday Times, vairāki desmiti deputātu pievienojušies politiķiem, kuri atbalsta premjerministres atstādināšanu. Vienlaikus opozīcijas līderis Džeremijs Korbins nolēmis izteikt Mejai ultimātu "vadi vai ej prom", jo viņa "atrodas pie varas oficiāli, taču ne praktiski".

Vairāki Konservatīvās partijas pārstāvji parlamentā un vārdā nenosaukti ministri piekrīt Korbinam un uzskata, ka Meja apgrūtina Lielbritānijas izstāšanos no ES. Izdevums vēsta, ka politiķi izvērtē scenāriju, kura ietvaros būs nepieciešams pretoties premjeram, lai īstenotu partijas reorganizāciju.

Глава МВД Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Times: Bekingemas pils sašutusi par Terēzas Mejas "sliktajām manierēm"

Savukārt pārrunu dalībnieki no ES puses pauž bažas par to, ka spriedze konservatoru rindās apgrūtina darbu Lielbritānijai, kam jāsaskaņo svarīgākie finansiālie jautājumi samitā Briselē decembrī. Tādā gadījumā viss līdz šim panāktais progress aizkavēsies līdz martam vai par novedīs pie valdības gāšanas, raksta avīze.

Pārrunas par Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības noteikumiem rit kopš šī gada vasaras. Svarīgākie jautājumi – pilsoņu tiesības, Īrijas robeža un Lielbritānijas finansiālās saistības ES priekša. Pagaidām pietiekams progress šajās pārrunās nav vērojams. ES nevēlas pāriet pie nākamā posma – ES un Lielbritānijas nākamo partnerattiecību struktūras, kā arī iespējamā pārejas perioda apspriešanas.

Ziņu lente
0