Latvijas Saeimas spīkere lūgusi NATO atsūtīt vairāk zaldātu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСолдаты НАТО
Солдаты НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pateikusies NATO un palūgusi aliansi turpināt militāro spēku paplašināšanu Baltijas valstīs, it īpaši jūrā un debesīs.

RĪGA, 12. novembris — Sputnik. Latvijas Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība) uzskata, ka Baltijas valstu praktiskās sadarbības kodolu veido drošība un aizsardzība, ko sekmīgi atbalsta NATO spēki, informē baltnews.lv.

Российский военный корабль - Sputnik Latvija
Pie Latvijas robežas pamanīti Krievijas militārie kuģi un lidmašīnas

Mūrniece uzstājās 36. Baltijas asamblejā Tallinā, kur pulcējās parlamentu spīkeri un pārstāvji, kā arī Latvijas, Igaunijas un Lietuvas ārlietu ministri.

Latvijas Saeimas priekšsēdētāja pauda pateicību NATO par klātbūtni reģionā un paziņoja, ka aliansei vajadzētu turpināt spēku palielināšanu Baltijā, it īpaši gaisa telpā un jūrā.

Jāpiebilst, ka Latvijas Nacionālie bruņotie spēki pastāvīgi informē par kara lidmašīnu un kuģu parādīšanos netālu no valsts robežām. Turklāt nesen tika ziņots, ka Krievijas flote Baltijā paplašina spēkus.

Mūrniece aicināja Baltijas valstis neatpalikt no NATO un palielināt militārās iespējas, kā arī integrēt un sinhronizēt aizsardzības politiku.

Cita starpā spīkere atzīmēja iedzīvotāju atbalsta lielo nozīmi un sabiedrības līdzdalību valsts aizsardzībā. Pie tam viņa paziņoja, ka patlaban iedzīvotāji daudz labāk izprot plašsaziņas līdzekļu darbu un spēj nepakļauties Kremļa uzbrukumiem informācijas karā. Pēc Mūrnieces vārdiem, cīņa pret hibrīddraudiem jāturpina gan Baltijas valstu, gan arī NATO un ES līmenī.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Mediji: Ušakovs mēģinājis ievilināt NATO karavīrus krievu skolās

Tāpat politiķe savā uzrunā paskaidroja, ka dzelzceļa projekts Rail Baltica ir nepieciešams gan Baltijas valstīm, gan visai Eiropai, un norādīja uz Baltijas valstu lielo lomu Austrumu partnerības programmas atbalstam.

Iepriekš NATO Militārās komitejas vadītājs ģenerālis Petrs Pāvels paziņoja, ka patlaban Baltijas valstīs dislocēto spēku skaits ir pietiekams un viņš nesaskata nepieciešamību radīt jaunas struktūras un vienības Krievijas apturēšanai.

Ziņu lente
0