Daugavpils varas iestādes taisās pārdot zemi, kura tika iegādāta lidostas celtniecībai

CC BY 3.0 / alinco_fan / Daugavpils lidosta
Daugavpils lidosta - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc mēra Riharda Eigima vārdiem, notiek pārrunas ar vairākiem investoriem no dažādām valstīm, dome cer nopelnīt apmēram trīs miljonus eiro.

RĪGA, 9 novembris — Sputnik. Daugavpils domē izskata zemes gabala pārdošanu, kurš tika iegādāts vairāk nekā 10 gadus atpakaļ lidostas celtniecībai, vēsta Latvijas Radio Latgales studija.

Zemes gabals bijušās padomju aviācijas bāzes vietā, Daugavpils novada Lociku ciematā, tika nopirkts par 1,5 miljoniem eiro. Kopš 2005. gada pilsētas varas iestādes ar dažādu intensitātes daļu mēģināja piesaistīt šim projektam investīcijas. Pēc šī gada jūnija pašvaldību vēlēšanām jaunā vara paziņoja, ka lidostas projekts tiek iesaldēts uz nenoteiktu laiku.

Andreju Elksniņu nomainījušais mēra amatā Rihards Eigims, kurš priekšvēlēšanu sacīkstēs solīja piesaistīt ķīniešu investorus, šobrīd uzskata, ka zemes pārdošana, kura bija paredzēta lidostas celtniecībai, — ir saprātīgs lēmums. Viņš atzīmēja, kā pārrunas notiek, taču nav pārliecības to panākumos.

"Es nosaucu skaitli gandrīz trīs miljonu apmērā. Cilvēki nonāca šausmās: "Ko jūs — tāda nauda". Kādēļ 2-3 miljoni? Mēs visi lieliski zinām, cik mēs esam tajā ieguldījuši, un gribētu atgūt to, ko mēs ieguldījām un iztērējām. Tie paši ķīnieši un Krievija, un vācieši, ar kuriem arī bija saruna. Mēs ar viņiem visiem veicam pārrunas," teica Eigims.

Iepriekš vicemērs Aivars Zdanovskis paziņoja, ka lidostu nav iespējams atjaunot.

"Atvērt lidostu ir nereāli. Protams, ja tas izdotos — tas būtu ļoti labi pilsētas attīstībai. Taču tas, kas tur notika… lidosta vienkārši ir izlaupīta. Tur ganās kazas un govis, aug zāle un nav nekādu iespēju kaut ko izdarīt. Lai to atvērtu, ir nepieciešama traka nauda. Neviena pilsēta, neviens budžets to nepavilks. Iespējams, pat Rīgas budžets to nespētu pavilkt," uzskata viņš.    

Ziņu lente
0