Latviešus neapmierina specdienestu darbs: apkārt staigā krievu spiegi

CC0 / pexels / Шпион с фотоаппаратом
Шпион с фотоаппаратом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aktīva Igaunijas specdienestu rīcība nav palikusi bez uzmanības – latvieši noraizējušies par savas valsts izlūkdienesta efektivitāti.

RĪGA, 8. novembris – Sputnik. Aizritējušajās brīvdienās Igaunijas Drošības policijas departamenta (KaPo) darbinieki aizturēja Krievijas Federācijas pilsoni sakarā ar aizdomām par kibernozieguma gatavošanu pret Igaunijas valsts iestādēm pierobežas punktā, Narvā, mēģinot pamest Igauniju.

Решетка в колонии - Sputnik Latvija
"Spiegs"- dzelzceļnieks jau gadu atrodas cietumā

Turklāt pēc KaPo paziņojuma, aizturētais krievs tiek turēts aizdomās par sadarbību ar Krievijas Federālo drošības dienestu.

Latvijas Twitter segmenta lietotāji reaģēja uz krievu "spiega" aizturēšanu diezgan aktīvi, ņirgājoties un samērā ironiskā manierē.

Piemēram, Latvijas patriots Ingus Kļaviņš uzrakstīja: "Mūsu vienīgā cerība, ka tie RUS aģenti, kuri Latviju jau pārložņājuši krustām šķērsām, aiz garlaicības aizdodas uz Igauniju, kur KAPO viņus neitralizē. Mums vienīgā pretizlūkošana ir @Nekapersoniga (TV raidījums – red.), tie vismaz vienu spiegu atmaskoja."

"Igauņi aizturējuši jau kārtējo RU aģentu (drīzāk gan spiegu/ diversantu. Aģents ir tas kuru savervē nevis profesionālis, darbinieks)," — uzrakstīja pazīstams latviešu politologs Jurģis Liepnieks.

"Mūsu specdienesti ir spēcīgi un visādi spiegi te vienkārši neuzdrošinās parādīties!" atbildēja uz Jurģa komentāru kāds vārdā Mārtiņš.

"Labi, ka pie mums nav neviena aģenta," — atbalstīja sarunas ironisko toni Ivars.

"Varbūt SAB (Satversmes aizsardzības birojs – red.) jāļauj igauņu specdienestiem darboties arī Latvijā?" — padeva ideju Juris Doņčenko.

"LV pa to laiku tikai tas smieklīgais teātris ar džeku, kurš filmējis dzelzceļu. Ar mežā uzliktu kameru par 50eiro, to varētu darīt 100%droši," — savā ierastajā manierē turpināja diskusiju politologs Jurģis Liepnieks.

Ar jautājumu šajā tematā uzdevās arī pazīstama žurnāliste Gunta Sloga. "Ik reizi, kad lasu par kārtējo Igaunijā noķerto RU spiegu, man rodas jautājums, ko šajā sakarā dara LV dienesti," — uzrakstīja Gunta.

"Es gribētu, lai viņi kārtīgi ķer spiegus Latvijā! Un labdabīgi ceru, ka mūsējie spiegu ķeršanā tikpat ražīgi kā igauņi, tikai dara to pa kluso," — turpināja savu domu žurnāliste.

Taču ironisko komentāru pārliecinošā daudzuma virknē bija arī tādi, kurš izskatīja Latvijas specdienestu darbu racionālāk un bez liekām emocijām.

"Es iedomātos, ka viņi apsveic igauņu kolēģus, sarīko mazas svinības ciešā (un slepenā) lokā un tad cenšas izdibināt, kas tur par lietu Igaunijā un kā? Tā teikt — ja nu palīdz pašu darbā. Nav skaļu ziņu, tādēļ nestrādā?— tas tā vienkāršoti," — uzrakstīja Frederiks Ozols.

"Izlasi vēlreiz manu tvītu, tajā nav apgalvojuma, ka nestrādā. Es tiešām ceru, ka LV dienesti strādā slepenībā tikpat cītīgi kā igauņi. Taču pamats bažām un jautājumiem par efektivitāti vienalga ir," — iebilda Gunta Sloga.

"Izlasīju. Tādēļ arī piedāvāju savu versiju tam, ko viņi dara. Papildus, protams, racionālajai, ka dienestu starpā ir sava, kaut ierobežota, informācijas aprite. Pluss tas, ka aizturēta 1 persona (varbūt bija jābūt 100?), par efektivitāti automātiski neliecina," — atbildēja Ozols.

Ziņu lente
0