Telekanāla "Ren TV Baltik" pārraides Lietuvā aizliegtas nelikumīgi

© CC BY-ND 2.0 / DavidПросмотр телевизионных программ
Просмотр телевизионных программ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesa atzinusi par kļūdainu Lietuvas Televīzijas un radio komisijas lēmumu par Telekanāla "Ren TV Baltik" programmu "Maldu teritorija", kas tika pieņemts 2015. gadā.

RĪGA, 5. novembris – Sputnik. Lietuvas Augstākā administratīvā tiesa nonākusi pie slēdziena, ka Lietuvas Televīzijas un radio komisijas lēmums aizliegt programmas "Maldu teritorija" telekanālā "Ren TV Baltik", kas tika pieņemts pirms vairāk nekā diviem gadiem, ir nelikumīgs, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Viļņa - Sputnik Latvija
Lietuvas Seima deputāti vēlas aizliegt Krievijas filmu demonstrēšanu kinoteātros

2015. gada janvārī komisija uz trim mēnešiem aizliedza programmas "Maldu teritorija"retranslāciju. Pēc viņu domām, pārraidē esot nepatiesi pasniegta informācija par notikumiem Ukrainā, saskatāma kara kurināšana un naids pret ukraiņu tautu.

Administratīvā tiesa izskatīja kompānijas sūdzību no secināja, ka komisija pieļāvusi procedūras pārkāpumu. Komisijai bija jāpieņem lēmums par pārraides aizliegumu, ņemot vērā nolikumus, kas paredzēti Eiropas Savienībā reģistrētām kompānijām.

Kompānija Baltic Media Alliance Ltd. ir Lielbritānijā reģistrēta starptautiska mediju grupa, kas nodrošina translācijas pakalpojumus visās Baltijas valstīs.

"Likums par sabiedrības informēšanu paredz, ka audiovizuālo mediju pakalpojumu sniegšanas ierobežojumi ir saistīti nevis ar atsevišķām valstīm, kas veido programmas, bet gan ar valsti, no kuras sniegts audiovizuālais mediju pakalpojums," – tiesas lēmumu citē RIA Novosti.

Krievijas Ārlietu ministrija iepriekš informēja: mediju apspiešanas gadījumi Baltijas valstīs uzskatāmi demonstrē, ko patiesībā ir vērti Viļņas, Rīgas un Tallinas demagoģiskie apgalvojumi par demokrātijas un vārda brīvības principu ievērošanu.

Ziņu lente
0