Josifs Korens: likums par Otrā pasaules kara dalībniekiem veicina sabiedrības šķelšanos

© фото из личного архиваJosifs Korens
Josifs Korens - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā iesniegtais likumprojekts paredz Otrā pasaules kara dalībnieka statusa piešķiršanu tikai Latvijas pilsoņiem, kuri bija Latvijas valstspiederīgie pirms 1940. gada 17. jūnija, un Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kuri ieradušies valstī pirms šī datuma.

RĪGA, 3. novembris — Sputnik. Latvijas Atifašistiskās komitejas līdzpriekšsēdētājs, starptautiskās kustības "Pasaule bez nacisma" reģionālās nodaļas "Latvija bez nacisma" vadītājs Josifs Korens paziņojis, ka Saeimas apstiprinātais likumprojekts pielīdzina tās armijas veterānus, kas iekūra un dedzināja krāsnis Osvencimām un tos, kuri šīs krāsnis nodzēsa un iznīcināja.

Viņš uzsvēra, ka saskaņā ar pieņemamo likumu, Sarkanās Armijas veterāni, kuri naturalizējušies pēc 1990. gada, netiek uzskatīti par pilsoņiem.

"Tātad nu jau ir sākuši dalīt pilnvērtīgos un nepilnvērtīgos pilsoņus. Kategoriski uzskatu, ka likums ir netaisnīgs un nepareizs, turklāt, pēc būtības, tas veicina sabiedrības šķelšanos," — paziņoja Korens intervijā Sputnik Latvija.

Ziņu lente
0