Lietuviešu dizaineris Statkēvičs noliedz, ka būtu devis interviju Sputnik

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuviešu modelētājs un dizaineris Juozs Statkēvičs, kura intervija Sputnik Lietuva radīja plašu atbalsi, paziņojis, ka nav zinājis, ar kādu mediju sarunājas. Portāls publicējis ierakstu, kas apliecina pretējo.

RĪGA, 2. novembris — Sputnik. Pagājušajā nedēļā Sputnik Latvija publicēja interviju, ko Sputnik Lietuva sniedza lietuviešu modelētājs un dizaineris Juozs Statkēvičs. Tā radīja plašu atbalsi gan Lietuvas sabiedrībā, gan medijos. Sarunā ar Sputnik Statkēvičs pastāstīja par iespaidu, ko viņam atstājuši notikumi Lietuvā un kritiski izteicās par dažām problēmām, kas līdz šim Lietuvā nav atrosinātas, kā arī pauda simpātijas pret Krieviju.

Здание эстонской Полиции безопасности в Таллинне. - Sputnik Latvija
Igaunijas specdienesti kritizē ministrus par sarunām ar Sputnik

Pēc materiāla publikācijas Statkēvičs saskārās ar kritikas plūsmu, dizainers bija spiests uzklausīt pārmetumus par to, ka sniedzis interviju "Kremļa ruporam". Noskaidrojās, ka Statkēvičs izturējis sabiedrības un mediju spiedienu tikai dažas dienas. Jau 30. oktobrī telekanālā LNK nāca klajā programma "Nuo… Iki…", kurā ziņots: interviju Sputnik modelētājs esot sniedzis vairāk nekā pirms mēneša.

Programmā Statkēvičs apgalvoja, ka "ne tikai nav sapratis, no kurienes viņam zvana, bet pat nav… izdzirdējis". Dizaineris uzsvēra, ka viņa vārdi interpretēti nepareisi. "Es domāju, iespējams, šie vārdi tika "pastiprināti", noteikti bija izrauti no konteksta, un tagad sācies kaut kāds tracis, un es… no dirds lūdzu piedošanu, jo patiešām nezināju, ar ko runāju," — Statkēvičs apgalvoja programmā.

Sputnik Lietuva publicēja pilnu intervijas audio ierakstu, lai pierādītu pretējo.

Ziņu lente
0