Policija likvidējusi Rīgā pagrīdes bordeli: aizturēti trīs suteneri

© Pixabay / andreas160578Чулки в сетку
Чулки в сетку - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts policija aizturējusi sutenerus, kuri organizēja bordeli Rīgas izklaides centra telpās.

RĪGA, 30. oktobris – Sputnik, Jeļena Kirillova. Policijas darbinieki atklāja Rīgā pagrīdes bordeli, kurš apkalpoja galvaspilsētas viesus no ārvalstīm. Saskaņā ar policijas datiem suteneri strādāja aizsegā – kāda izklaides kompleksa telpās, kurš legāli reģistrēts Rīgā. Par prostitūtu klientiem lielākoties kļuva ārzemnieki.

Pirmie izmeklēšanas dati liecina, ka šis suteneru tīkls strādājis ilgu laiku, taču tiešu naudas apjomu, kurš izgājis cauri pagrīdes seksa industrijas organizētāju rokām, pagaidām nosaukt ir grūti.

Pastāv aizdomas, ka uz prostitūtām nopelnītā nauda glabājusies ne vien skaidras naudas veidā, bet tika ieguldīta arī kustamajā un nekustamajā īpašumā. Tādēļ izmeklēšanas ietvaros tika arestēts īpašums un skaidra nauda ar kopējo vērtību 171 000 eiro apmērā.

Zināms, ka shēmā tika iesaistīti trīs suteneri un, vismaz, 10 sievietes-prostitūtas. Sutenerus naktī no 11. uz 12. oktobri aizturēja Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas nodaļas darbinieki.

Насилие над женщинами - Sputnik Latvija
Rīgas policija aizturējusi mājas tirānu un agresoru

Kā izrādījies, bizness bija organizēts diezgan elastīgi: sievietes-prostitūtas apkalpoja klientus gan izklaides kompleksa telpās, kura aizsegā "strādāja" suteneri, gan ārpus tā – tad klientiem tika piedāvāts izbraukt ērtākā vietā. Pēc policijai zināmās informācijas, šis izklaides centrs nebija brīvi pieejams ikvienam apmeklētājam – nokļūt tur varēja tikai pēc iepriekšējas vienošanās ar tā darbiniekiem. Šie darbinieki bija pats īpašnieks, kā arī administratore un grāmatvede. Viņus policija arī aizturēja par sutenerismu.

Šīs lietas izmeklēšanas ietvaros tika veiktas kratīšanas dažādās vietās Rīgas apkārtnē – konfiscēti lietiskie pierādījumi, kā arī arestēta atrastā skaidrā nauda, kustamais un nekustamais īpašums.

Šobrīd viens no aizdomās turamajiem – 46 gadus vecs vīrietis atrodas apcietinājumā, savukārt divas viņa palīdzes 30 un 67 gadus vecas sievietes atrodas brīvībā, jo tiesa izvēlējās piemērot pret viņām soda mēru, kurš nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Sakarā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par sutenerismu grupas sastāvā. Ja tiesa pierādīs aizturēto vainu, tad pagrīdes seksa industrijas organizatoriem varētu draudēt brīvības atņemšana no 5 līdz 15 gadiem. Izņemot sutenerismu, aizturētajiem tāpat varētu tikt izvirzīta apsūdzība par noziedzīgā ceļā iegūtas naudas legalizāciju. Par to viņus sagaida arī ievērojams cietumsods – no trīs līdz 12 gadiem.

Ziņu lente
0