Jauna Krievijas banknote: Igaunija apjukumā

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasПрезентация новых банкнот Банка России номиналами 200 и 2000 рублей
Презентация новых банкнот Банка России номиналами 200 и 2000 рублей - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas banknote ar Sevastopoles pieminekļa attēlu izraisījusi apjukumu Igaunijas finanšu iestāžu pārstāvju vidū.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Ierēdņi un Igaunijas banku pārstāvji pagaidām atsakās no komentāriem sakarā ar jaunajām Krievijas banknotēm ar 200 rubļu nominālu, raksta Sputnik Igaunija.

Krievijas Centrālā banka laidusi apgrozībā banknotes 12. oktobrī.

Uz jaunajiem rubļiem attēlots Piemineklis nogrimušajiem kuģiem Sevastopolē un Tavrijas Hersonēsas muzejrezervāts, kuri, saskaņā ar pasaules sabiedrības viedokli pieder Ukrainai, nevis Krievijai.

Lielās bankas klusē

"Visi pilnvarotie sniegt paziņojumus šonedēļ atrodas atvaļinājumā,"- paziņoja SEB bankas preses sekretāre Evelīna Allasa.

"Swedbank nav komentāru par šo tematu," — atbildēja Swedbank komunikāciju vadītāja Kristela Petersona.

Jauna plastmasas 5 mārciņu banknote - Sputnik Latvija
Lielbritānijā laista apgrozībā jauna plastmasas 5 mārciņu banknote

Igaunijas Bankā pa telefonu paziņoja, ka viņi nekomentē citu valstu centrālo banku rīcību. To pašu atbildēja Luminor banka.

Telefonsarunā Eiropas Savienības lietu komisijas loceklis Marko Mihkelsons paziņoja, ka tā ir jebkuras valsts personīgā lieta, kādus simbolus drukāt uz banknotēm, un te Krievija parādīja to, kā viņa attiecas pret pasaules sabiedrības viedokli. Tiesa, viņam bija grūti rekomendēt, kā Igaunijas finanšu iestādēm ir jāattiecas pret Krimas rubļiem.

Vienīgo apzināto atbildi šajā sakarā atsūtīja valūtas maiņas uzņēmums Tavid.

"Ja nauda ir īsta, tad mēs to pērkam un pārdodam. Mēs nevaram divējādi attiekties pret to attēlu dēļ uz tiem. Ja runa ir par parastu naudu, tad mēs ar to tā arī rīkojamies. Diemžēl kameras priekšā mēs jums nevaram sniegt atbildi, visas atbildīgās personas ir izbraukumos," — uzrakstīja savā atbildē Tavid padomes loceklis Mejelis Atonens.

Ziņu lente
0